Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-3 (3-4 παράταση): «Χαρακίρι» στις καθυστερήσεις στην Τούμπα

 ΠΑΟΚ - Μάλμε 3-3 (3-4 παράταση): «Χαρακίρι» στις καθυστερήσεις στην Τούμπα 

Απίθανο ματς, ακατάλληλο για καρδιακούς έγινε στην Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Μάλμε. Δύο ομάδες που από το πρώτο ματς στη Σουηδία είχαν δείξει τις διαθέσεις τους για άκρως επιθετικό ποδόσφαιρο (2-2), αλλά στη ρεβάνς το πήγαν σε… άλλο επίπεδο.

Κανονική διάρκεια 3-3, με το γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων να έρχεται από σπόντα στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων και στην παράταση 3-4, με την Μάλμε να παίρνει την πρόκριση στην φάση των πλέι οφ του Champions League και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κάνει πραγματικότητα το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Μάλμε που έδειξε στο καταληκτικό σκέλος του αγώνα και στην παράταση πως ήταν πιο έτοιμη, με καλύτερο ρυθμό και περισσότερες δυνάμεις από τον ΠΑΟΚ. Το πρωτάθλημα στη Σουηδία άλλωστε βρίσκεται ακριβώς στα μισά, ενώ η Σούπερ Λίγκα αρχίζει το επόμενο Σαββατοκύριακο. Το πλήρωσε αυτό ο ΠΑΟΚ, μην μπορώντας να καθαρίσει την πρόκριση στην πρώτη ώρα του αγώνα που είχε πολλές δυνάμεις και ήταν ανταγωνιστικός και έτσι αποκλείστηκε με πικρό τρόπο για μια ακόμα σεζόν και πλέον θα συνεχίσει στο Europa League.

Το πρώτο μέρος ήταν εντυπωσιακό, αφού σε 45΄λεπτά αγώνα σημειώθηκαν 5 γκολ!

Η Μάλμε προηγήθηκε μόλις στο 10΄με κοντινή κεφαλιά του Νάνασι, μια εξέλιξη που έβαλε από νωρίς τον ΠΑΟΚ στα σχοινιά. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα τους, οι Θεσσαλονικείς σταδιακά ισορρόπησαν στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν στο 21΄να ισοφαρίσουν με εκπληκτικό γκολ του Τάισον.

Ο Βραζιλιάνος εξτέμ με μια απίθανη εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νταλίν για το 1-1. Αυτό ήταν μόνο το… ζέσταμα για τους φίλους του ΠΑΟΚ στη Τούμπα, καθώς ο Κουλιεράκης με ένα γκολ ποίημα σκόραρε για το 2-1, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 44ο λεπτό. 

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός με ένα σουτ από τα 40 μέτρα, είδε τη μπάλα να παίρνει απίθανα φάλτσα και «αναπαύεται» στην εστία της Μάλμε, με όλο το γήπεδο να σηκώνεται στο πόδι. Παρόλα αυτά στην αμέσως επόμενη φάση η Μάλμε με το Νάνασι κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Κοτάρσκι δεν απέκρουσε καλά το αδύναμο σουτ του Σουηδού εξτρέμ, με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα «φτηνό» γκολ.

Ωστόσο το πρώτο μέρος επιφύλασσε και άλλη έκπληξη για τους γηπεδούχους, καθώς ο Ζίβκοβιτς στο 45+3 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, επιχείρησε ένα συρτό διαγώνιο σουτ, βλέποντας τη μπάλα να περνάει από όλους και να καταλήγει στα δίχτυα της Μάλμε για τρίτη φορά στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 3-2 σε ένα ημίχρονο βγαλμένο από όνειρο.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Ο Λουτσέσκου θέλησε να «κλειδώσει» το παιχνίδι, με το Ρουμάνο τεχνικό να δίνει τη μπάλα στους Σουηδούς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κοτάρσκι.

Με χαρακτήρα νικητή και αρκετά ώριμο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κράτησε το υπέρ του 3-2 έως το τέλος, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι σε νεκρό χρόνο εκμεταλλεύτηκαν ένα λάθος της «ασπρόμαυρης» άμυνας και κατάφεραν στη τελευταία φάση του αγώνα να ισοφαρίσουν σε 3-3.

Ο Ζέτερστορμ είδε τη μπάλα να κοντράρει πάνω του μετά από διώξιμο του Καμαρά και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Κοτάρσκι για να έρθει ένα ανέλπιστο γκολ στο παιχνίδι, που κανείς δεν περίμενε.

Οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος του ΠΑΟΚ όπως είναι λογικό ξεκίνησαν με «κομμένα» τα πόδια στο πρώτο μέρος της παράτασης, κάτι που η Μάλμε εκμεταλλεύτηκε. Στο 99΄ο Κρίστιανσεν βγήκε απέναντι στον Κοτάρσκι και αφού πέρασε τον Κροάτη τερματοφύλακα προ κενής εστίας έκανε το 4-3 για την Μάλμε.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι «ασπρόμαυροι» δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν ξανά και να στείλουν τον αγώνα στην παράταση, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να γνωρίζει την ήττα με σκορ 4-3 στην Τούμπα και να βλέπει το όνειρο του για είσοδο στην League Phase του Champions League να παίρνει αναβολή.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Europa League, με σκοπό να μπορέσουν να προκριθούν στην δεύτερη τι τάξη διοργάνωση της Ευρώπης. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει να βρεθεί στο Europa, o ΠΑΟΚ θα παίξει στο Conference League.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι - Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Οζντόεφ (72’ Σβαμπ), Καμαρά – Ζίβκοβιτς (72’ Ντεσπόντοβ), Κωνσταντέλιας (85’ Βιεϊρίνια), Τάισον (λ. τ. 49’ Μουργκ-102' Τισουνταλί)- Μπράντον (72’ Τσάλοφ).
ΜΑΛΜΕ (Χέντρικ Ρίντστρεμ): Ντάλιν - Λάρσεν, Γιάνσον, Ζέτερστρεμ, Μπουσανέλο - Ρικς, Πένια, Γιόνσεν, Νανάσι (79’ Κρίστνενσεν)- Τελίν, Μποτχάιμ (88' Άλι).