Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Άρης Λεμεσού-Ολυμπιακός 2-4: «Φωτιές» μπροστά με Βέλντε, «θέματα» πίσω

 Άρης Λεμεσού-Ολυμπιακός 2-4: «Φωτιές» μπροστά με Βέλντε, «θέματα» πίσω 

Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επικράτησε με σκορ 4-2 του Άρη Λεμεσού έχοντας μία ώρα αγώνα που ήταν εξαιρετικός. Οι Πειραιώτες μέχρι το 60’ έκαναν ό,τι ήθελαν τους Κύπριους. Στη συνέχεια έβγαλαν το πόδι από το γκάζι, έδωσαν χώρους και αναδείχτηκαν εκ νέου τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στα μετόπισθεν. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τον Άρη κυρίως από το 70’ και μετά να βγάζει φάσεις, να σκοράρει δύο φορές και να έχει και δοκάρι. Σε αντίθεση με ότι έγινε με την Νότιγχαμ ο Ολυμπιακός εντυπωσίασε για 60’ λεπτά, αλλά προβλημάτισε για 20. Σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός ο Βέλντε, ενώ πολύ καλή εικόνα είχε και ο Μπιέλ.

Με άλλη ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη Λεμεσού σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επέλεξε τον Πασχαλάκη για την εστία έχοντας στα άκρα της άμυνας Ροντινέι και Ορτέγκα, ενώ στόπερ ήταν οι Μπιανκόν και Άμπι. Ντόη, Μουζακίτης και Παπακανέλλος ήταν η τριάδα στα χαφ, ενώ στην επίθεση ξεκίνησε δεξιά ο Μπιέλ, αριστερά ο Βέλντε και στην κορυφή ο Γιάρεμτσουκ. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι πιέζοντας ψηλά τον Άρη, ο οποίος έβγαλε στο 6’ μία καλή φάση με τον Κβιλιτάια, αφού η άμυνα των Πειραιωτών είχε κακή αντίδραση. Στη συνέχεια της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν πολύ τους Κύπριους και τους δημιούργησαν σοβαρά θέματα και η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 11’ με τον Βέλντε να έχει δοκάρι έπειτα από έξοχη πάσα του Μπιέλ. Ο Νορβηγός μαζί με τον Ισπανό και τον Γιάρεμτσουκ ήταν πολύ κινητικοί στην επίθεση, πίεζαν ψηλά έχοντας τη συμπαράσταση και του Παπακανέλλου. Το πρέσινγκ του Ολυμπιακού ανάγκασε τον Άρη σε εύκολα λάθη και στο 16’ ήρθε το γκολ του Άμπι για το 1-0 έπειτα από εκτέλεσε φάουλ του Μπιέλ. 

 

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ είχε το πόδι στο γκάζι με τους Κύπριους να περνάνε δύσκολες στιγμές και στο 21’ ο Βέλντε να κάνει το 2-0, ενώ στο 23’ ήταν η σειρά του Μπιέλ να σκοράρει σε μία φάση που δημιουργήθηκε από κλέψιμο του Παπακανέλλου. Ο Άρης είχε… πιει θάλασσα και έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στην πίεση που ασκούσε ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα κάνει εύκολα λάθη και τους «ερυθρόλευκους» να δημιουργούν τη μία φάση μετά την άλλη. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει κι άλλα γκολ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 3-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με το πόδι στο γκάζι και πίεσε τον Άρη Λεμεσού ψηλά. Η ομάδα του Πειραιά έβγαλε διάθεση για να σκοράρει κι άλλες φορές και το έκανε με τον Γιάρεμτσουκ στο 55’ αλλά ο βοηθός το ακύρωσε και στο 57’ σταμάτησε τον Ουκρανό που έβγαινε τετ α τετ με τον πορτιέρε του Άρη. Η ομάδα του Πειραιά είναι γεγονός πως έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 60’ είχε το πάνω χέρι και έδειχνε διάθεση να σκοράρει κι άλλες φορές.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά και ο Άρης άλλαξε όλη του την ενδεκάδα. Αρκετές αλλαγές έκανε και ο Μεντιλίμπαρ με τον Ολυμπιακό να έχει… καθίσει και να μην έχει την ίδια ένταση στο παιχνίδι του. Έτσι έδωσε το δικαίωμα στην κυπριακή ομάδα να βρει χώρους και να κάνει ευκαιρίες. Στο 72’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ελ Κααμπί έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή. Ο Άρης κατάφερε στο 78’ να μειώσει με τον Μπένγκτσον σε 3-1, αλλά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ συνέχισε να παίζει σε χαμηλές στροφές και οι γηπεδούχοι να βρίσκουν χώρους. Στο 84’ ο Άμπι είχε κακή αντίδραση σε μπαλιά που έγινε στην πλάτη του και ο Σαβό νίκησε στο τετ α τετ τον Αναγνωστόπουλο και μείωσε σε 3-2. Ο Σεμέδο και ο Γκομίς προβλημάτισαν πολύ την άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά ο Μπακούλας στο 89’ κλείδωσε τη νίκη για τους Πειραιώτες κάνοντας το 4-2. Παρόλα αυτά στο 90’ ο Άρης Λεμεσού άγγιξε το τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Σεμέδο σταμάτησε στο δοκάρι. Κάπως έτσι το 2-4 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Άρης Λεμεσού: Σωφρονίου (60′ Άλβες), Γιάγκο, Ουρόσεβιτς (60′ Σεμέντο), Μουσούντα (60′ Μποάκι), Κορέια (60′ Μπένγκτσον), Νίκολιτς (60′ Λουκουμπάρ), Στρούσκι (60′ Σαρφό), Μαγιαμπέλα (60′ Σανέ), Μοντνόρ (60′ Μάτσικ, 80′ Κοβάσεφ), Κβιλιτάια (60′ Γκομίς), Κοκόριν (60′ Σαβό)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης (46′ Αναγνωστόπουλος), Ρόντινεϊ, Μπιανκόν (71′ Κουτσίδης), Άμπι, Ορτέγκα, Ντόη (63′ Στάμενιτς), Μουζακίτης, Παπακανέλλος (71′ Μασούρας), Μπιέλ, Βέλντε (63′ Μπακούλας), Γιάρεμτσουκ (71′ Ελ Κααμπί)