Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Ρόμα – Ολυμπιακός 1-1: Ολοένα και καλύτερος

Ρόμα - Ολυμπιακός 1-1: Υποσχέσεις Βέλντε, άξιζε κάτι παραπάνω 

Στο πιο δυνατό του τεστ ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και στοιχεία του παιχνιδιού του και έμεινε στο 1-1 με τη Ρόμα στο Ριέτι. Η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε πίσω στο σκορ από πέναλτι του Πελεγκρίνι στο 17’ και ισοφάρισε στο 21’ με πέναλτι του Ροντινέι. Η ομάδα του Πειραιά είχε πολύ καλή εικόνα βγάζοντας πίεση ψηλά και δημιουργώντας αρκετές καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να έχουν φύγει και νικητές από το Ριέτι, αλλά στο 74’ ο εξαιρετικός Βέλντε είχε δοκάρι και στο 80’ ο επίσης πολύ καλός Μπιέλ δεν μπόρεσε να σκοράρει σε τετ α τετ.

Με αλλαγμένη ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τη Ρόμα σε σχέση με αυτό κόντρα στην Τερνάνα. Πιο δυνατό αυτό το τεστ για τους Πειραιώτες με τον Μεντιλίμπαρ να παρατάσσει την ομάδα του με Ροντινέι, Ορτέγκα στα άκρα της άμυνας και Μπιανκόν, Πιρόλα στα στόπερ. Ντόη και Μπακούλας έπαιξαν στα χαφ με τον Τσικίνιο πιο μπροστά τους και τους Μπιέλ, Βέλντε στα άκρα, ενώ ο Κωστούλας ηγήθηκε της επίθεσης του Ολυμπιακού. Στο κατάμεστο γήπεδο του Ριέτι ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έβγαλε στοιχεία του χαρακτήρα του.

Οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά τη Ρόμα και τη δυσκόλεψαν αρκετά στην ανάπτυξη. Την ίδια ένταση προσπάθησε να βγάλει και η ομάδα του Ντε Ρόσι που θέλησε να προκαλέσει προβλήματα στον Ολυμπιακό πιέζοντας από πολύ ψηλά. Η ομάδα του Πειραιά βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Έιμπραχαμ και εκτέλεσε εύστοχα ο Μαντσίνι, αλλά αμφισβητήθηκε έντονα από τους «ερυθρόλευκους». Η αντίδραση του Ολυμπιακού στο γκολ της Ρόμα, όμως, ήταν εξαιρετική. Η ομάδα του Πειραιά ανέβασε την απόδοση της και πίεσε τους «τζιαλορόσι» για να απαντήσει και να φέρει το ματς στα ίσια. Στο 21’ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να πάρει πέναλτι μετά από ανατροπή του Βέλντε από τον Τσελίκ και με την εύστοχη εκτέλεση του Ροντινέι έγινε το 1-1. Από το 25’ και μετά η Ρόμα πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στους Πειραιά, αλλά προς το φινάλε του αγώνα ο Ολυμπιακός και πάλι ήταν πιο δραστήριο και έκλεψε αρκετές μπάλες κοντά στην περιοχή των «τζιαλορόσι». Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει κι άλλο γκολ, ενώ είχαν άψογες συνεργασίες από δεξιά με τον Μπιέλ και τον Ροντινέι.

Στην επανάληψη ο Ντανιέλ Ντε Ρόσι έκανε αρκετές αλλαγές για την ομάδα του και έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τους Ελ Σαράουι, Ντιμπάλα και Ντόβμπικ. Με την είσοδο αυτών των παικτών οι «τζιαλορόσι» παρουσιάστηκαν πιο δυνατοί στην επανάληψη, ενώ την ίδια ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε προχωρήσει σε καμία αλλαγή. Παρά το γεγονός ότι η Ρόμα είχε ρίξει στον αγώνα τα βαριά της χαρτιά ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε την τακτική του. Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ συνέχισε στο ίδιο μοτίβο βγάζοντας ενέργεια και ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης δέχτηκαν μία πίεση από τη Ρόμα, αλλά στη συνέχεια έφεραν το ματς στα μέτρα τους και δημιούργησαν αρκετές καταστάσεις.

Ο Ολυμπιακός εάν ήταν πιο αποτελεσματικός και πιο προσεκτικός στις τελικές του προσπάθειες θα είχε σκοράρει και δεύτερο γκολ. Ο Βέλντε από αριστερά και ο Μπιέλ από δεξιά δημιούργησαν αρκετές καταστάσεις. Μάλιστα στο 74’ ο Νορβηγός είχε δοκάρι μετά από σέντρα που έκανε ο Ισπανός από τη δεξιά πλευρά. Σε γενικές γραμμές ο Βέλντε είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμπαίκτες του τον αναζητούσαν αρκετές φορές. Οι Πειραιώτες δημιούργησαν κι άλλη καλή στιγμή στο 80’ με τον πολύ δραστήριο Μπιέλ να παίρνει τη μπαλιά από τον Τσικίνιο, αλλά να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση. Έτσι ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τη Ρόμα σε ένα ματς που θα μπορούσε να έχει φύγει με τη νίκη από το Ριέτι. Τώρα θα επιστρέψει στην Ελλάδα τη συνέχεια της προετοιμασίας του.

ΡΟΜΑ: Σβίλαρ, Τσελίκ (46’ Ελ Σαραουί), Μαντσίνι (46’ Ντόβμπικ), Εντικά (69’ Κουμπούλα), Ανχελίνο (82’ Νταλ), Κριστάντε (46’ Ντιμπάλα), Λε Φε (82’ Γκρατζιάνι), Πελεγκρίνι (46’ Μπόβε), Σουλέ (69’ Πισίλι), Έιμπραχαμ (46’ Αμπουμπάκαρ), Ζαλέβσκι (46’ Σμόλινγκ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Μπιανκόν, Πιρόλα (76’ Ρέτσος), Ντόη, Μπακούλας (87’ Μουζακίτης), Τσικίνιο, Μπιέλ, Βέλντε, Κωστούλας