Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Οι δηλώσεις της EBU σχετικά με την ανεξάρτητη έρευνα για την Eurovision 2024!

 H EBU απαντά για το Ισραήλ: “Η Eurovision είναι ένα μη πολιτικό γεγονός, ένας διαγωνισμός των ραδιοτηλεοπτικών φορέων”!

Τα γεγονότα της φετινής Eurovision οδηγούν σε μια σειρά αποφάσεων για τον προσεχή διαγωνισμό! Προς ποιες κατευθύνσεις θα κινηθεί η EBU από εδώ και πέρα;

Μετά από μια σειρά περιστατικών που έλαβαν χώρα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 στο Μάλμε, αλλά και τη δυσαρέσκεια και τα παράπονα αντιπροσωπειών που έλαβαν μέρος στο φετινό διαγωνισμό, η EBU ξεκίνησε μια ανεξάρτητη έρευνα. Σήμερα, η EBU εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα αυτό και ανακοίνωσε μια σειρά νέων αλλαγών που θα εφαρμοστούν στο εγγύς μέλλον.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, η EBU πρόκειται να εφαρμόσει περαιτέρω αλλαγές τους

επόμενους μήνες στους ακόλουθους τομείς: διακυβέρνηση και συμμετοχή της EBU, ασφάλεια και διαχείριση κινδύνων, και βελτίωση του προϊόντος για μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού . Η EBU είναι αποφασισμένη να προστατεύσει και να ενισχύσει τη διοργάνωση της Eurovision του επόμενου έτους, αλλά και τις μελλοντικές διοργανώσεις στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει και να ενώσει το κοινό του διαγωνισμού.

Διακυβέρνηση και συμμετοχή της EBU:
Αυτός ο τομέας θα εξετάσει: τη διευκρίνιση των ευθυνών λήψης αποφάσεων των διαφόρων διοικητικών οργάνων της EBU, καθώς σχετίζεται με τον αποδεκτό κατάλογο συμμετεχόντων, διασφαλίζοντας ότι θα ακούγεται ένα ευρύ φάσμα απόψεων των μελών, την αρμοδιότητα των διοικητικών οργάνων και τις ευθύνες της βασικής ομάδας της ESC,· ο ρόλος των Head of Delegation και οι υπευθυνότητες των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

Διαχείριση Ασφάλειας και Κινδύνου:
Αυτός ο τομέας θα εξετάσει: τη βελτίωση της κατανόησης των κανόνων της ESC σε όλες τις ομάδες ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των καλλιτεχνών, με έμφαση στην απλοποίηση, την ενοποίηση και τη βελτιωμένη προσβασιμότητα. ενίσχυση των υφιστάμενων πρωτοκόλλων διαχείρισης κρίσεων της ESC· και ενισχύοντας τις διατάξεις για την ασφάλεια και την κυβερνοασφάλεια υπό το φως των αυξημένων αναγκών.

Εξασφάλιση ενός show για όλο το κοινό και ευρείας συμμετοχής:
Αυτός ο τομέας θα εξετάσει: την αυξημένη συνεργασία με ομάδες fans, influencers και μέσα ενημέρωσης για την οικοδόμηση ευρύτερης συνεργασίας με βάση τις αξίες της ESC. και να διασφαλίσουν ότι η ESC θα συνεχίσει να είναι ένα show που απευθύνεται σε όλο το κοινό και ελκυστική σε ένα ευρύ κοινό, σε prime-time και όλων των ηλικιών.

Νέοι ρόλοι στη Eurovision

Οι δύο νέοι ρόλοι οι οποίοι δημιουργήθηκαν είναι του Διευθυντή της ESC και του εμπορικού επικεφαλής (ESC Brand and Commercial) για να συντονίσουν και να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή όλων των δραστηριοτήτων του διαγωνισμού. Επίσης, εξετάζεται η τοποθέτηση ενός ακόμη παραγωγού, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για να διασφαλίσει την ευημερία των διαγωνιζομένων κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ο νέος διευθυντής της ESC θα αναφέρεται στον αναπληρωτή γενικό διευθυντή και διευθυντή μέσων ενημέρωσης της EBU, Jean Philip De Tender. Επίσης, θα επιβλέπει τον εκτελεστικό επόπτη του show, Martin Österdahl.

Σε συνέντευξή του στο Variety σχετικά με την έκθεση, ο De Tender δήλωσε ότι η EBU θα συμβουλευτεί τώρα τους εμπειρογνώμονες και τα μέλη της για να καθορίσει αν ο διαγωνισμός θα διορίσει έναν παραγωγό πρόνοιας ή θα εφαρμόσει κάποιον άλλο τρόπο υποστήριξης της ευημερίας των διαγωνιζομένων.

Περισσότερες αλλαγές – μέτρα

Μέρος των αλλαγών που θα εφαρμοστούν θα περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι οι καλλιτέχνες, οι αντιπροσωπείες τους και οι εγχώριοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί θα είναι περισσότερο ενήμεροι για τους κανόνες και τις ευθύνες που συμφωνούν να τηρούν όταν συμμετέχουν στο διαγωνισμό – συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς τους προς τις υπόλοιπες αποστολές.

Ο Pernille Gaardbo, ο εμπειρογνώμονας πίσω από την έκθεση, μίλησε με περισσότερα από 50 άτομα για να προετοιμάσει την έκθεση, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μελών της Eurovision, όπως οι επικεφαλείς των αντιπροσωπειών από κάθε χώρα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του διαγωνισμού και την βασική ομάδα της EBU για τον διαγωνισμό, για να αξιολογήσει τι θα μπορούσε να αλλάξει καθώς η διοργάνωση οδεύει προς την 70ή επέτειό της το επόμενο έτος.

Άλλες συστάσεις που διατυπώνονται στην έκθεση, η οποία θα εξεταστεί τώρα από ομάδα εργασίας ανώτερων στελεχών της EBU, περιλαμβάνουν τον πιθανό περιορισμό της πρόσβασης στα παρασκήνια και τη συγκρότηση ειδικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων.

Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision θα συνεχίσει να εξελίσσεται μέσα στα χρόνια και ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι και κυρίως οι συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικοί φορείς αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών, μπορούν να είναι σίγουροι για τις προθέσεις μας να διατηρήσουμε την επιτυχία αυτού του διαγωνισμού που προσφέρει τόση χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

EBU

Πηγή: gpstomusic.gr