Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Copa America: Αργεντινή - Καναδάς 2-0 - Νικηφόρα πρεμιέρα για την Αλμπισελέστε

 Η Αργεντινή μπήκε νευρική στο παιχνίδι και σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, με τον Καναδά να αντιστέκεται για 45 λεπτά, ωστόσο στο δεύτερο μέρος η Αλμπισελέστε με τερματα 2 - 0 (τα γκολ ο Άλβαρες και ο Μαρτίνες) έφτασε στην πρώτη της νίκη στο φετινό Copa America που διεξάγεται στα γήπεδα των ΗΠΑ. 
Το πρώτο μέρος κύλησε με την Αργεντινή να έχει μια ανούσια κατοχή και να μη δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες. Ο Λιονέλ Μέσι είχε φυσικά τον ρόλο του οργανωτή για την Αλμπισελέστε, ωστόσο ο Καναδάς μπόρεσε στα πρώτα 45' να κλείσει τους χώρους και να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Η μοναδική καλή στιγμή της κατόχου ήρθε στα πρώτα λεπτά όταν ο Άνχελ Ντι Μαρία βρέθηκε απέναντι στον Κρεπάου, μην μπορώντας ωστόσο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο μάλιστα έλειψε ο Καναδάς να ανοίξει το σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Καναδάς ξεδίπλωσε το παιχνίδι από τα δεξιά, ο Λάριεν έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε συστημένη στο κεφάλι του Εστάκιο, ωστόσο ο Μαρτίνες κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ με μια σπουδαία επέμβαση, με τον Ντέιβις να αστοχεί στο ριμπάουντ. 
Η Αργεντινή μπήκε διαφορετικά στο δεύτερο ημίχρονο και φρόντισε να το δείξει από νωρίς. Μόλις δύο λεπτά χρειάστηκαν στην ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι για να ανοίξει το σκορ. Ο Μέσι έκανε τη φοβερή κάθετη πάσα, ο Λο Σέλσο σέρβιρε στον Χουλιάν Άλβαρες και εκείνος σε κενή εστία άνοιξε το σκορ στο 47ο λεπτό.

Κάπου εκεί ανέβασε ρυθμούς η Αργεντινή. Ο Μέσι βρέθηκε δύο φορές σε θέση βολής απέναντι στον Κρεπάου, ωστόσο ο Pulga αστόχησε και τις δύο φορές, χάνοντας δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες για την κλάση του.

Ο Μέσι εξιλεώθηκε ωστόσο με μια ονειρική ασίστ. Ο 37χρονος σούπερ σταρ έκανε φοβερή κάθετη προς τον Λαουτάρο Μαρτίνες ο οποίος στο 88' διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την Αργεντινή που θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα της.