Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Τουρκία - Πορτογαλία 0-3: Αγριεμένη με ηγέτη Ρονάλντο και συμβολή... Ακαϊντίν

Τουρκία - Πορτογαλία 0-3: Αγριεμένη με ηγέτη Ρονάλντο και συμβολή... Ακαϊντίν  

Το παραμικρό περιθώριο δεν άφησε η Πορτογαλία στην Τουρκία στο Ντόρτμουντ, τη νίκησε άνετα με 3-0 και εξασφάλισε την πρώτη θέση του έκτου ομίλου, ενώ η Τουρκία θα πρέπει να μη χάσει από την Τσεχία για να προκριθεί. Η φάση του αγώνα το απίθανο αυτογκόλ του Ακαϊντίν, σκόραραν Μπερνάρντο Σίλβα και Μπρούνο Φερνάντες, αποθεώθηκαν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πέπε.

Το ματς είχε καλό ρυθμό από την αρχή, η Πορτογαλία απείλησε με σουτ του Ρονάλντο και η Τουρκία είχε πολύ καλή στιγμή με τον Ακτούρκογλου, αλλά ο Μπερνάρντο Σίλβα άνοιξε το σκορ στο 21'. Από σέντρα του Μέντες η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά από τον Μπαρντακσί και με το αριστερό ο άσος της Σίτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ένα από τα πλέον απίθανα αυτογκόλ σημειώθηκε στο 28' με πρωταγωνιστή τον Σαμέτ Ακαϊντίν που έπαιξε φέτος στον Παναθηναϊκό. Ο Τούρκος στόπερ την ώρα που οι Πορτογάλοι... μάλωναν για μια κακή επίθεσή τους, ενώ ήταν ολομόναχος θέλησε να γυρίσει στον γκολκίπερ του. Τον πλάσαρε, όμως, καθώς έβαλε δύναμη στην μπάλα και παρά την προσπάθεια του Τσελίκ να διώξει έγινε το 0-2 με εντελώς απρόσμενο τρόπο.

Έως το ημίχρονο οι Τούρκοι εκνευρίστηκαν και προσπαθούσαν με τον Ακτούρκογλου να κάνουν τελικές, αλλά η Πορτογαλία έβρισκε χώρους στην κόντρα και μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ με Μπρούνο Φερνάντες και Ρονάλντο.

Ο Μαρτίνεθ ξεκούρασε Λεάο και Παλίνια στο δεύτερο με την ομάδα του να συνεχίζει να έχει τον έλεγχο. Ένα σουτ του Γιαζιτσί μπλόκαρε ο Ντίογκο Κόστα, αλλά στο 55' σε επίδειξη αλτρουισμού ο Ρονάλντο μόνος του με τον Μπαγιντίρ σιγούρεψε το γκολ με πάσα στον Μπρούνο Φερνάντες που στο άδειο τέρμα έκανε το 3-0.

Η βραδιά τελείωσε ακόμη πιο άσχημα για τον Ακαϊντίν καθώς ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ αποχώρησε τραυματίας στο 75', ενώ υπήρξαν αρκετές διακοπές λόγω εισόδου πιτσιρικάδων για φωτογραφίες με τον Ρονάλντο! Αποθεώθηκε στην αλλαγή του ο Πέπε, όπως και ο Γκιουλέρ όταν μπήκε στο γήπεδο. Οι δυο ομάδες προσπάθησαν για κάποιο ακόμα γκολ, αλλά δεν άλλαξε κάτι έως το τέλος.

Ο Φέλιξ Σβάιερ μοίρασε αρκετές κάρτες, ανάμεσά τους και στον Λεάο (πάλι) για θέατρο κι έτσι ο άσος της Μίλαν δεν θα παίξει με την Γεωργία.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπαγιντίρ, Τσελίκ, Ακαϊντίν (76' λ.τ. Ντεμιράλ), Μπαρντακσί, Καντιόγλου, Κοκτσού (46' Γιαζιτσί) Τσαλχάνογλου, Αϊχάν (58' Γιουκσέκ), Ακγκούν (70' Γκιουλέρ), Γιλμάζ, Ακτούρκογλου (58' Γιλντίζ)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο (68' Σεμέντο), Ρούμπεν Ντίας, Πέπε (83' Αντόνιο Σίλβα), Μέντες, Βιτίνια (88' Ζοάο Νέβες), Παλίνια (46' Ρούμπεν Νέβες), Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (46' Νέτο)

 

Το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 6ου Ομίλου:

Τρίτη 18 Ιουνίου

Τουρκία – Γεωργία 3-1

Πορτογαλία – Τσεχία 2-1

Σάββατο 22 Ιουνίου

Γεωργία – Τσεχία 1-1

Τουρκία – Πορτογαλία 0-3

Τετάρτη 26 Ιουνίου

22:00 Γεωργία – Πορτογαλία (ΕΡΤ1)

22:00 Τσεχία – Τουρκία (ΕΡΤ3)

Βαθμολογία:

1. Πορτογαλία 6β. (5-1)

2. Τουρκία 3β. (3-4)

3. Τσεχία 1β. (2-3)

4. Γεωργία 1β. (2-4)

*Στην περίπτωση ισοβαθμίας, το 1ο κριτήριο που καθορίζει την τελική κατάταξη είναι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Το 2ο κριτήριο είναι τα συνολικά τέρματα.