Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Τελικός Κυπέλλου: Παναθηναϊκός και Άρης διεκδικούν θέση στην Ευρώπη

  

Παναθηναϊκός και Άρης είναι οι δυο ομάδες που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδος, στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο  του Βόλου σήμερα (Σάββατο 25/5, 20:30) χωρίς την παρουσία θεατών. 

Το κίνητρο, εκτός από το τρόπαιο, είναι και η εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για τα προκριματικά του UEFA Europa League, καθώς οι δυο ομάδες απέτυχαν να βγουν στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην τέταρτη και πέμπτη θέση της Super League, αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 31η φορά στην ιστορία του, έχοντας κατακτήσει την κούπα 19 φορές – με πιο πρόσφατη το 2022, με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός καλείται να κατακτήσει το Κύπελλο για να ολοκληρώσει με τίτλο μία “περίεργη” χρονιά, αλλά και για να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν.

Ο Χρήστος Κόντης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-3-3 και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Λοντίγκιν, στην άμυνα οι Χουάνκαρ, Γεντβάι, Αράο και Κώτσιρας. Η τριάδα στο κέντρο θα αποτελείται από τους Πέρεθ, Τσέριν και Μπακασέτα, ενώ στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι Μαντσίνι και Μπερνάρ. Στην κορυφή θα βρίσκεται, εκτός απροόπτου, ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί και να ηγηθεί της πράσινης επίθεσης.

Ο Άρης φτάνει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 10η συνολικά φορά. Ωστόσο, νικητής είχε φύγει μόνο μία φορά, το 1970. Η προηγούμενη συμμετοχή σε τελικό ήταν το 2010, όταν και είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, έχοντας ηττηθεί με 1-0.

Από την πλευρά του, ο Άρης θα παραταχθεί με 4-3-3. Ο Άκης Μάντζιος θα βάλει κάτω από τα δοκάρια τον Κουέστα, στην άμυνα τους Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς και Φαμπιάνιο.

Η τριάδα του κέντρου θα αποτελεί από τους Ζουλ, Βεστράτε και Νταρίντα. Στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Μορόν. Δεν αποκλείεται, φυσικά, οι δύο προπονητές να προχωρήσουν σε εκπλήξεις πριν τη σέντρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο. 

Δεν αποκλείεται, φυσικά, οι δύο προπονητές να προχωρήσουν σε εκπλήξεις πριν τη σέντρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε από την ΚΕΔ.