Αν και χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι, η Αγγλία κατάφερε να αποκλείσει τη Νιγηρία και να προκριθεί στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών, εκεί όπου θα βρίσκεται και η Αυστραλία μετά τη νίκη της με 2-0 επό της Δανίας.
Δυσκολότερα από όσο περίμενε ήρθε η πρόκριση στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών για την Αγγλία, η οποία χρειάστηκε τα πέναλτι για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Νιγηρίας.
Κανονική διάρκεια και παράταση έληξαν στο 0-0, με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες για να βρουν το γκολ της πρόκρισης.
Στη “ρώσικη ρουλέτα” μίλησε η εμπειρία των πρωταθλητριών Ευρώπης, οι οποίες με εξαίρεση το πρώτο πέναλτι, ευστόχησαν σε όλα τα υπόλοιπα. Μοιραίες για τις Αφρικανές οι Οπερανόζι και Αλόζι που έστειλαν εκτός εστίας τις δικές τους εκτελέσεις.
Εκτός από τη διαδικασία των πέναλτι, η Αλόζι ήταν πρωταγωνίστρια και στη φάση της αποβολής της Τζέιμς στο 87ο λεπτό. Η παίκτρια της Αγγλίας, σε ένα «βρώμικο» χτύπημα, πάτησε την αντίπαλό της η οποία ήταν πεσμένη στον αγωνιστικό χώρο. Αν και αρχικά παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα από τη διαιτήτρια, υπήρξε παρέμβαση του VAR, με την απόφαση να αλλάζει και τελικά να αποβάλλεται για την αντιαθλητική της ενέργεια.
Συνεχίζει να ονειρεύεται η οικοδέσποινα Αυστραλία
Με όπλο τις εξαιρετικές αντεπιθέσεις, η οικοδέσποινα Αυστραλία επικράτησε με 2-0 της Δανίας και προκρίθηκε και εκείνη στους προημιτελικούς. Μάλιστα, αυτή είναι δεύτερη φορά που οι «Matildas» βρίσκονται στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης (η προηγούμενη ήταν το 2015).
Τα γκολ για την Αυστραλία πέτυχαν οι Φορντ (29′) και Ράσο (70′), ενώ χρόνο συμμετοχής πήρε και το μεγάλο αστέρι της ομάδας, η Σαμ Κερ. Με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί, ο προπονητής της Αυστραλίας, Τόνι Γκούσταβσον, έδωσε στην αρχηγό της ομάδας την ευκαιρία να λάβει το ζεστό χειροκρότημα του κοινού και να καταγράψει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στο τουρνουά, μετά τον τραυματισμό της στη γάμπα λίγες μέρες πριν την έναρξή του.
Στους προημιτελικούς η Αγγλία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού
Κολομβία-Τζαμάικα, ενώ η Αυστραλία μια εκ των Γαλλίας ή Μαρόκου.