Πλησιάζει η ώρα τον αποφάσεων του δικαστηρίου για τη χορήγηση ή μη του ανασταλτικού χαρακτήρα στην ποινή των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Την Πέμπτη η δίκη θα συνεχιστεί με τα αιτήματα που υπέβαλαν Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, με τον πρώτο να καταγγέλλει κυβερνητική παρέμβαση στη δίκη και τον δεύτερο να ζητάει να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή να κρατηθεί στο αεροδρόμιο, προσπαθώντας να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.
Παρά το γεγονός ότι την Τρίτη η Μαρία Λεπενιώτη έθεσε θέματα μείζονος σημασίας για την αξιοπιστία και την αμεροληψία της εισαγγελέως, αμφισβητώντας την πρότασή της περί των αναστολών, η Αδαμαντία Οικονόμου έμεινε αμετακίνητη στη θέση της, η οποία είχε προκαλέσει την οργή της Πολιτικής Αγωγής και της κοινωνίας.
Στο δικαστήριο σήμερα διαβιβάστηκε το βούλευμα 1184/2015, στο σκεπτικό του οποίου αναφέρεται ότι ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής δεν τήρησε τρεις φορές τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2015 με αποτέλεσμα να του επιβληθεί προσωρινή κράτηση.
Αμετακίνητη η εισαγγελέας
Κατά την τοποθέτησή της η εισαγγελέας έκανε λόγο για «ανοίκειους», όπως είπε, χαρακτηρισμούς από τους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής , υποστηρίζοντας ότι μπορεί να μην είναι αρεστές οι προτάσεις της, αλλά στηρίζονται αποκλειστικά στο νόμο και τη συνείδησή της.
Μάλιστα, επέμεινε στα επιχειρήματά της ότι πρέπει να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στους καταδικασθέντες, παρά τον σάλο που προκλήθηκε.
Σχετικά με τον Γιάννη Λαγό η εισαγγελέας ανέφερε ότι έγινε άρση περιοριστικών όρων, αλλά στη συνέχεια εκδόθηκαν νέα βουλεύματα που έκριναν ότι ο κατηγορούμενος σχετικά με την παραβίαση των όρων είχε την πεποίθηση ότι δεν παραβιάζει τους όρους, όποτε και η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε και πάλι με περιοριστικούς όρους. «Ποια παραπλάνηση υπήρξε εκ μέρους της εισαγγελέως της έδρας όταν τα δικαστικά συμβούλια έκριναν δυο φορές διαφορετικά!» είπε.