Το Διάστημα είναι τόσο τεράστιο που είναι αδιανόητο να σκεφτείς πώς θα έμοιαζε αν μπορούσε να χωρέσει σε μια δισδιάστατη αποτύπωση.
Κι όμως, ο μουσικός Pablo Carlos Budassi κατάφερε το αδύνατο! Συνδυάζοντας τους λογαριθμικούς χάρτες του Διαστήματος του Πρίνστον και τις εικόνες της NASA, δημιούργησε μια προβολή με το πώς θα ήταν το παρατηρήσιμο Σύμπαν σε μία εικόνα.
Το ηλιακό μας σύστημα είναι στο κέντρο του δίσκου, ακολουθούμενο από τον γαλαξία μας, τους μακρινότερους γαλαξίες μετά (όπως η Ανδρομέδα) και τέλος όλο τον κοσμικό ιστό και τα εξώτατα στοιχεία του Σύμπαντος!
Οι λογάριθμοι μας επιτρέπουν να κατανοούμε μεγάλους αριθμούς, γιατί όχι και μεγάλες αποστάσεις; Αντί να δείχνει λοιπόν όλα τα τμήματα του χωροχρόνου σε μια γραμμική κλίμακα, κάθε τμήμα του κύκλου αντιπροσωπεύει διαφορετικές «φέτες» του Διαστήματος σε άλλες τάξεις μεγέθους.
Ο καλλιτέχνης άρχισε να πειραματίζεται θέλοντας να φτιάξει ένα δώρο για τα γενέθλια του γιου του, κατέληξε όμως με κάτι πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο, παρακαταθήκη για όλη την ανθρωπότητα.