Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ θέλει τη Συλβάνα Ράπτη στο Υγείας

Sylvana-Rapti
Η συζήτηση που φούντωσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα γύρω από το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης Σαμαρά, κυριαρχεί… τουλάχιστον στα πολιτικά παρασκήνια. Παρά τις εκατέρωθεν και κατηγορηματικές διαψεύσεις, τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και σε εκείνο της Δημοκρατικής Αριστεράς οι συζητήσεις, οι ζυμώσεις και οι προβληματισμοί περισσεύουν.
Η εθνική νίκη που πέτυχε στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, αφήνει τον Πρωθυπουργό μόνο του στο κάδρο του πολιτικού μέλλοντος, και αυτό το κατανοούν τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης. Ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε δεν παρέλειψε και στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής στις Βρυξέλλες να αναφεθεί ονομαστικά στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκθειάζοντας τη στάση εθνικής ευθύνης και συμπαράστασης που έχουν κρατήσει, επιβεβαιώνοντας τις σχέσεις πολιτικής εκτίμησης, εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που τους χαρακτηρίζουν.
Έτσι, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά κατανοούν ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να μπουν στην κυβέρνηση Σαμαρά με περισσότερο “βαριά” πολιτική εκπροσώπηση, και ήδη κάνουν τις πρώτες ασκήσεις επί χάρτου.
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι πιο κατασταλαγμένο ως προς την πολιτική διαπραγμάτευση που θα κάνει, ζητώντας πιθανότατα ένα ακόμη υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, στην Ιπποκράτους θέλουν να τοποθετήσουν δικό τους πολιτικό στέλεχος στο υπουργείο Υγείας, έχοντας προ-επιλέξει τη Συλβάνα Ράπτη.
Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επί σειρά πολλών ετών πολιτική σύμμαχος του Ευάγγελου Βενιζέλου και σύζυγος του Γιάννη Δατσέρη, ο οποίος σήμερα είναι το άτυπο “Νο2″ της Ιπποκράτους, θεωρείται από την ηγεσία του Κινήματος ως ιδανική για να σηκώσει το βάρος του νευραλγικού χώρου της Υγείας. Η προϊστορία της ως δημοσιογράφου άλλωστε, την οπλίζει με πρόσθετες ικανότητες και προσόντα, για να αποφεύγει τις… κακοτοπιές, στις οποίες παραδοσιακά σκοντάφτουν οι πολιτικοί στον χώρο της Υγείας.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο σημερινός Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει βρεθεί σε πλείστες περιπτώσεις στο επίκεντρο της κριτικής του ΠΑΣΟΚ, και σε παραπολιτικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα εφημερίδων εμφανίζεται ως “μετακινούμενος” από την οδό Αριστοτέλους. Χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να είναι και απαραίτητα στους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι επένδυσε στον Αρκά πολιτικό, όταν τον “τράβηξε” από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής για την “ηλεκτρική καρέκλα” του Υγείας.

ysterografa.gr