Μεγάλη απώλεια για το λαϊκό τραγούδι.
Η Δούκισσα του ελληνικού «πενταγράμμου», μια μεγάλη λαϊκή φωνή έσβησε στις 3.15 τα ξημερώματα σε ηλικία 69 ετών, σε νοσοκομείο των Αθηνών ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η Δούκισσα, για περισσότερο από τριάντα χρόνια, χάρισε στην ελληνική μουσική τραγούδια - σταθμούς που έμελλε να μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη και στην καρδιά μας.
H Δούκισσα είχε γεννηθεί στις 8 Φεβρουαρίου του 1941 στο Πασαλιμάνι του Πειραία. Ξεκίνησε σαν χορεύτρια σε ηλικία 12 ετών, όταν παίρνοντας μέρος σε ένα διαγωνισμό ταλέντων στο Πασαλιμάνι, κέρδισε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δουλέψει εκεί για ένα καλοκαίρι. Στη συνέχεια δούλεψε συνδυάζοντας τον χορό και το τραγούδι, ενώ μετά από κάποιο διάστημα την κέρδισε αποκλειστικά το τραγούδι. Το 1956 , έκανε την 1η δισκογραφική της δουλειά, σε δίσκο (78 στροφών), με το τραγούδι του Στ. Χρυσίνη «Με την κοπέλα π’ αγαπώ».
Έκανε δύο γάμους και απέκτησε δύο γιους.
Παράλληλα με το τραγούδι, ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο παίζοντας σε 10 ταινίες την περίοδο 1966-1970.
Η Δούκισσα συνεργάστηκε με τους περισσότερους μεγάλους συνθέτες. Τα τραγούδια της όπως το "Άνθρωποι είμαστε ", οι "Αναμνήσεις", το "Ατάκα κι επί τόπου", το "Παληκάρια", το "Θέλω τα όπα μου", "Το μωρό", έγιναν διαχρονικά. Έκανε δύο γάμους και απέκτησε δύο γιους.
Η Δούκισσα τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα, η πρώτη της «συνάντηση» με την επάρατη νόσο έγινε πριν από 18 ολόκληρα χρόνια.
Πριν από πέντε μήνες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ύστερα από ατύχημα που είχε, που επιδείνωσε την κατάσταση της. «Νοιώθω ότι είμαι ανήμπορη» είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, ενω σε ερώτηση που της είχαν κάνει για την επιστροφή της στις πίστες εκείνη είχε απαντήσει ότι «Δεν κάνω σχέδια πια. Όταν κάνεις σχέδια, γελάει μαζί σου ο Θεός».
Από το πλευρό της όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν έφυγαν λεπτό τα παιδιά της αλλά και η νύφη της.
Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.