Μία όμορφη εορτή πολιτισμού, γαστρονομίας και τοπικής παραγωγής, έγινε πρόσφατα, στην Αρχαία Κόρινθο.
Η διοργάνωση είχε τίτλο ” Θησαυροί Κορινθιακής Γης “. Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος των Επαγγελματιών της Αρχαίας Κορίνθου. Τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στα υπαίθρια αυτά δρώμενα, συμμετείχε αρκετός κόσμος. Επίσης, αρκετοί επισκέπτες της περιοχής, πέρασαν απ’ την έκθεση και συμμετείχαν σ’ όλα όσα έλαβαν χώρα εκεί.
Ντόπιοι παραγωγοί και επαγγελματίες, παρουσίασαν το έργο και τα προιόντα τους, αναδεικνύοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Κορινθιακής γης.
Στόχος των διοργανωτών ήταν η επισκεψιμότητα και η εξωστρέφεια. Επίσης, διαφήμισαν τα προϊόντα της περιοχής τους.
Οι διοργανωτές, επιχειρήσαν με τις υπαίθριες αυτές δράσεις τους, να στηρίξουν την τοπική επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα και συνάμα, να αναδείξουν την αυθεντικότητα του τόπου.
Η εν λόγω προωθητική πρωτοβουλία, ξεκίνησε προ λίγα χρόνια και σιγά σιγά, καθιερώνεται.