Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Tους δημάρχους της Πελοποννήσου συνάντησε ο Δημήτρης Πτωχός

 Tους δημάρχους της Πελοποννήσου συνάντησε ο Δημήτρης Πτωχός 

Πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, η 2η συνάντηση των δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Αρχής.

Η σύσκεψη έγινε στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Η συνάντηση αυτή, έχει καθιερωθεί απ’ όταν εξελέγη περιφερειάρχης ο Δημήτρης Πτωχός. Έγινε ενημέρωση για την πρόοδο και την εξέλιξη των πραγμάτων, που είχαν τεθεί, ως στόχος, στην πρώτη συνάντηση.

Υπήρξε ενημέρωση για τα προγράμματα και τις προσκλήσεις που είναι ανοιχτές αυτό το διάστημα, ενώ, γνωστοποιήθηκε και ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το επόμενο τρίμηνο, ώστε όλοι οι δήμοι να προετοιμαστούν με τις προτάσεις, με τα έργα και με τις μελέτες τους, για να υπάρξει η απαραίτητη ωριμότητα.

Στόχος της Περιφέρειας είναι να υπάρξει ταχύτητα σ’ όλα αυτά, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα τα έργα και οι απορροφήσεις των χρημάτων.

Εξετάστηκε και η πρόοδος σε κάποιες οριζόντιες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας (διάφορα προγράμματα), αλλά και κάποιες άλλες προτάσεις – πλαίσιο που αφορούν τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους δήμους.

Στη σύσκεψη, εκτός του περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και του αναπληρωτή περιφερειάρχη, Χρήστου Λαμπρόπουλου, παρευρέθηκαν στελέχη της Περιφέρειας και φυσικά, όλοι σχεδόν οι δήμαρχοι.