Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Νόα - ΑΕΚ 3-1: Ήττα-σοκ στην Αρμενία για την ΑΕΚ και τώρα τρέχει…

Νόα - ΑΕΚ 3-1: Ήττα με ανατροπή ελέω ...αέρα και Στρακόσα! 

Nα κάνει ανατροπή καλείται τον Δεκαπενταύγουστο η ΑΕΚ αφού σε ένα ματς που έλεγχε απόλυτα για μισή ώρα και στο οποίο προηγήθηκε, κατάφερε με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Θωμά Στρακόσα, να χάσει με 3-1 από τη Νόα στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League!

Ο νεοαποκτηθείς Αλβανός κίπερ όχι μόνο έκανε λάθος στο ξεκίνημα επίθεσης που έφερε την ισοφάριση, αλλά δέχθηκε γκολ από τον ...ομόλογο του!

Ο οποίος είχε ...ασίστ (βοηθούντος του ανέμου) στο 3ο γκολ στο 98'!



Οι φιλοξενούμενοι με τρεις αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς, στην Ανδόρα τους Ρότα, Ελίασον και Πινέδα (αντί των Χατζισαφί, Γιόνσον και Φερνάντες) - κι έχοντας για πρώτη φορά διαθέσιμους (στον πάγκο) τους νεοαποκτηθέντες Λαμέλα, Παρέιρα και τον Τσούμπερ - χρειάστηκαν ελάχιστα λεπτά για να επιβεβαιώσουν (με τη συνδρομή του αέρα...) τη διαφορά ποιότητας τους κόντρα στη 2η ομάδα στο τελευταίο πρωτάθλημα της Αρμενίας.

Μια κεφαλιά του Μουκουντί, από φάουλ του Γκατσίνοβιτς ...ξύρισε το δοκάρι αλλά στο 22' (κι αφού είχαν προηγηθεί «κιτρινόμαυρες» απειλές από «στημένα») η ομάδα του Aλμέιδα προηγήθηκε με τον Λιβάι Γκαρσία να τιμωρεί λάθος έξοδο του Tσαντσάρεβιτς σε κόρνερ του Γκατσίνοβιτς με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι.

Η ΑΕΚ, που δεν είχε επιτρέψει ούτε τελική στη Νόα, βρέθηκε να ισοφαρίζεται στο 33' μετά από λάθος επαναφορά του Στρακόσα: ο Πινσόν έγινε κάτοχος της μπάλας αριστερά εκτός περιοχής, ελίχθηκε κι αφού απέφυγε Βίντα και Σιμάνσκι ισοφάρισε με διαγώνιο συρτό σουτ.

Το ματς μετά το 1-1 άλλαξε εικόνα με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα πάνω τους.

Στην επανάληψη μάλιστα εκμεταλλεύθηκαν το ότι είχαν τον αέρα με το μέρος τους και όχι μόνο εκμηδένισαν τις «κιτρινόμαυρες» απειλές αλλά έφτασαν στην ανατροπή με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο: με εκτέλεση «ελεύθερου» του Τσαντσάρεβιτς από την περιοχή του!

Το γκελ εκτός περιοχής «κρέμασε» τον εκτός θέσης Στρακόσα που στα τρία πρώτα ματς της καριέρας του στην «Ένωση» έχει δεχθεί ισάριθμα γκολ από λάθη του!

Η σοκαρισμένη ΑΕΚ πλην του νεοεισελθόντα Κοιτά δεν έδειχνε σημάδια ζωής και χρειάστηκε να επέμβει ο Στρακόσα σε δύο «κολλητά» σουτ των Γκρεγκόριο και (κυρίως) του Μανβλενιάν (84', 85').

To ξανάκανε και στο 98' σε τετ α τετ του Γκρεγκόριο αλλά εκείνος με τη δεύτερη έκανε το 3-1 σε μια φάση που ξεκίνησε από νέο... βολέ του Τσαντσάρεβιτς! 

ΝΟΑ (Ρούι Μότα): Τσαντσάρεβιτς – Γκονσάλο Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράρινσον, Σάντος (82’ Χαμπαρτσουμιάν) – Γκάμπος (46’ Αβανεσιάν), Σανγκαρέ, Μανβελιάν – Πινσόν (78’ Μουραντιάν), Αΐας (46’ Γκρεγκόριο), Φερέιρα (90’ Πετρσογιάν).

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Στρακόσα - Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Κάλενς (72’ Χατζισαφί) - Σιμάνσκι, Πινέδα (68’ Περέιρα), Ελίασον (78’ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς (68’ Κοϊτά) – Λιούμπιτσιτς (68’ Λαμέλα) – Γκαρσία.