Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Κακοκαιρία: Μηνύματα από το 112 σε όλη τη Δυτική Ελλάδα για τις ισχυρές καταιγίδες – «Βροχή» από χιλιάδες κεραυνούς

 Κακοκαιρία: Μηνύματα από το 112 σε όλη τη Δυτική Ελλάδα για τις ισχυρές καταιγίδες – «Βροχή» από χιλιάδες κεραυνούς 

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές για το κύμα κακοκαιρίας, που «σφυροκοπά» μεγάλο μέρος της χώρας. Μηνύματα από το 112 να στέλνονται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ επικαιροποιήθηκε και το δελτίο καιρού από την ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα θα συνεχιστεί και την Τρίτη (20/08/2024) ενώ από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε επικαιροποιημένο δελτίο καιρού με ειδική αναφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας στο Βόρειο Ιόνιο, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας 

Η πρόγνωση αναφέρεται σε «μεγάλη συχνότητα κεραυνών» και «σε τοπικές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια».

«Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19/08/2024 1000 UTC επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Την Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς), στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο

β. Από τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός της Τρίτης 20 Αυγούστου 

Βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός αύριο Τρίτη 20 Αυγούστου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία.

Στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες.

Στο Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη (20.08.2024) τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν τη Θεσσαλία.

Οι περιοχές που θα δεχθούν ισχυρές καταιγίδες είναι:

* Ιόνιο (προσοχή σε Κέρκυρα – Παξούς)

* Θράκη

* Μακεδονία

* Ανατολική Θεσσαλία.

Meteo: Περισσότεροι από 31.000 κεραυνοί έπεσαν τη Δευτέρα

Έως τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, καταγράφηκαν 31.828 κεραυνοί, 3.906 από τους οποίους πάνω από την ξηρά και 27.922 πάνω από τη θάλασσα