Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Η ώρα του ανασχηματισμού για Γενικούς Γραμματείς υπουργείων

 Η ώρα του ανασχηματισμού για Γενικούς Γραμματείς υπουργείων 

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα, περιλαμβάνει και αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό. Έτσι, μετά τον ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, ακολουθούν και οι αλλαγές σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων των υπουργείων.

Οι αλλαγές στους Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων τοποθετούνται με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Η.Π.Α.  και όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα λίγου χρόνου για να γίνουν οι ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει

καταρτιστεί ήδη μία λίστα και η εκκαθάριση αναμένεται να είναι μεγάλη, ενώ συζητείται και η ιδέα των συγχωνεύσεων σε κάποια υπουργεία.

Οι περισσότεροι εκ των Γενικών Γραμματέων – 63 στο σύνολο – παραμένουν σε αυτές τις θέσεις από το 2019 και την προεργασία φέρεται να έχει κάνει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Στην τελευταία Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός είχε καταγράψει τα παράπονα και τις επισημάνσεις για κλειστές πόρτες στα υπουργεία, ακόμη και σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων. Οι αρρυθμίες ήταν γνωστές αλλά τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων.

«Απλότητα, λοιπόν, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα. Αυτές είναι οι λέξεις που μας καθοδηγούν» είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κομμματική εκδήλωση.

Οι αλλαγές φέρεται να αφορούν στα υπουργεία, όπου υπήρξε και αλλαγή σκυτάλης υπουργών, όπως για παράδειγμα στο Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ ακούγεται και το υπουργείο Υγείας κ.α..