Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Δεύτερη φιλική ήττα μέσα σε λίγες ώρες, ο ΠΑΟΚ έχασε 2-1 από την Φίτεσε

 6272458 

Οπως και εναντίον της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ το απόγευμα, έτσι και με τη Φιτέσε, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1, δεχόμενος δύο γκολ στο β΄μέρος. 

Για τον ΠΑΟΚ η δράση συνεχίστηκε, μετά το φιλικό κόντρα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, με τη δεύτερη φιλική αναμέτρηση μέσα σε τρεις ώρες, απέναντι στη Φίτεσε, αφού ταξίδεψε μέχρι την περιοχή του Ντρίελ.

Αυτοί που δεν ακολούθησαν ήταν οι

έντεκα ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν το μεσημέρι με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (1-2), αντίθετα ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους: Τσιφτσή, Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα (στην πρώτη του συμμετοχή μετά την επιστροφή του και την επισημοποίηση της απόκτησής του), Μιχαηλίδη, Ρ. Σοάρες, Καμαρά, Οζντόεφ, Κωνσταντέλια, Σμυρλή, Κουαλίάτα και Σαμάτα.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο πέμπτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, στη φετινή προετοιμασία των Πρωταθλητών Ελλάδας στην Ολλανδία, για να δούμε τον Άλι Σαμάτα να σκοράρει!

Στο 11ο λεπτό ο Τανζανός επιθετικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά, μετά την προσπάθεια του Καμαρά που απόκρουσε ο τερματοφύλακας της Φίτεσε, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στη κεφαλιά του Σαμάτα.

Ο κεφάτος Γιάννης Κωνσταντέλιας μέτρησε δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες και μια περίτεχνη ενέργεια που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στα πρώτα είκοσι λεπτά της φιλικής αναμέτρησης, που συγκέντρωσε αρκετό κόσμο και οπαδούς των δύο ομάδων στα περίχωρα του Άρνεμ. Ο «Ντέλιας» το «έψαχνε» το γκολ επιδιώκοντας να τελειώνει πολλές επιθετικές προσπάθειες, ωστόσο η Φιτέσε ήταν αυτή που βρήκε το γκολ.

Η ολλανδική ομάδα δεν βρήκε ένα γκολ, βρήκε δύο, μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Δύο γκολ-καρμπόν. Σέντρα από τα αριστερά, κεφαλιά (με αντίπαλο τον Βιεϊρίνια…) και η μπάλα στα δίχτυα.

Στο 54ο λεπτό ο Χούγκεφερτ έπιασε την κεφαλιά η μπάλα κόντραρε στο σώμα του αρχηγού του ΠΑΟΚ και κατέληξε στα δίχτυα, ενώ στο 58’ ήταν η σειρά του Κέρσενς να σκοράρει με το κεφάλι για το 2-1 της ολλανδικής ομάδας, που έκανε στους «ασπρόμαυρους» ό,τι ακριβώς και η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Ανατροπή με δύο γκολ μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο δεύτερο μέρος. 

Οι «ασπρόμαυροι» άγγιξαν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά ο Σαμάτα είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη και την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι μετά το πλασέ του στο 77ο λεπτό του φιλικού.

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής (59’ Ταλιχμανίδης), Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (59’ Νάσμπεργκ), Ρ. Σοάρες (76’ Τσαούσης), Καμαρά, Οζντόεφ (59’ Θυμιάνης), Κωνσταντέλιας (87’ Τσοπούρογλου), Σμυρλής (46’ Γκούμας), Κουαλίάτα, Σαμάτα

ΦΙΤΕΣΕ: Ρουμ, Κορνελίσε, Τίλεμανς, Κρίκελς, Τζόναθανς, Πλάατ, Κέρσενς, Ρέβερσον, Λονγκόντα, Πόστμα, Σόφερις.