Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Μεϊμαράκης στο Action24: Θα ψηφίσω τον Μπελέρη, δεν χρειάζονται υστερίες στην εξωτερική πολιτική

  

«Ο Ράμα δεν έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα. Μας προκάλεσε και μας πρόσβαλε» είπε στο Action24 ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημειώνοντας ωστόσο πως ορθώς η κυβέρνηση δεν αντέδρασε «γιατί σε αυτή την περίπτωση θα τον κάναμε μάγκα μέσα στη χώρα του...». 

Για την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη ο κ. Μεϊμαράκης ήταν απόλυτος: «Πρέπει να έρθει πρώτος, θα είναι ένα μήνυμα προς

την Αλβανία και την Ευρώπη, εγώ θα τον ψηφίσω» είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα στο ερώτημα τι θα γίνει εάν ως ευρωβουλευτής παραμένει φυλακισμένος, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ τόνισε: «εγώ θα στείλω υπαλλήλους στις φυλακές για να ορκιστεί εάν ο Ράμα δεν τον αφήσει...». 

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «τα Δυτικά Βαλκάνια είναι μία πυριτιδαποθήκη και η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει κινήματα αναθεωρητισμού τα οποία πιστεύαμε πως είχαμε αντιμετωπίσει». 

Για τη συνέντευξη Κασσελάκη στο Action24 και την εκτίμησή του ότι το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σημείωσε πως «στη σοβαρή εξωτερική πολιτική δεν χρειάζονται υστερίες. Eιδικά για τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Μεϊμαράκης διερωτήθηκε γιατί επί πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη γειτονική χώρα και εκτίμησε πως παρά τα όσα έχουν ανακοινωθεί, δεν θα το πράξει ούτε τώρα... 

«Εγώ δεν βάζω πήχη για τις ευρωεκλογές, είμαι αρκετά έμπειρος για να διαισθανθώ το κλίμα διαμαρτυρίας και αποχής και γι' αυτό τρέχω πολύ» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «δεν είναι κόμμα του μεσαίου χώρου».