Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Κύπελλο Ελλάδος: Δράση σε Λάρισα και Κρήτη

 Κύπελλο Ελλάδας: Δράση σε Λάρισα και Κρήτη 

Την Τρίτη (5/12) ξεκίνησε η φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος σε Τρίπολη και Αγρίνιο

Εντυπωσιακός ο Πανσερραϊκός κέρδισε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και έβαλε τις βάσεις για να βρεθεί στην οκτάδα. Οι Σερραίοι παρά τις αλλαγές του Πάμπλο

Γκαρσία έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, κράτησαν το μηδέν και με δυο όμορφα τέρματα (37’ Τομάς, 56’ Σοφιανός) κέρδισαν 2-0 σε ένα γήπεδο όπου το περασμένο Σάββατο γνώρισαν την ήττα με 1-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης που έχει στόχο το Κύπελλο βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να πάει στις Σέρρες για να κάνει μεγάλη ανατροπή και να συνεχίσει στον θεσμό. Στο β’ ημίχρονο μετά τις αλλαγές του Ράσταβατς λειτούργησε καλύτερα ο Αστέρας αλλά εκεί που έδειχνε να βρίσκεται κοντά στο 1-1, ήρθε ο Σοφιανός να πετύχει το 0-2 και να κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των Αρκάδων.

Στο 90’ ο Αστέρας σκόραρε με τον Μιριτέλο, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Βαλιέντε στον Κατσίκα, σε μια φάση όπου ο μέσος των γηπεδούχων στεκόταν ακίνητος και ο κίπερ των Σερραίων έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος – Γκαρθία, Γκρόζντανιτς (55’ λ. τρ. Καστάνιο), Ατιένθα, Χουχούμης – Αλάγκμπε (46’ Μουνάφο), Σουρλής (25’ λ. τρ. Βαλιέντε) – Ζουγλής, Σίτο (46’ Καλτσάς), Κρέσπι (46’ Μπαρτόλο) – Μιριτέλο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσίκας – Τσαγκαλίδης (6’ λ. τρ. Δεληγιαννίδης), Γκοτζαμανίδης (63’ Μασκανάκης), Θυμιάνης, Πεταυράκης – Μορέιρα, Ουεντραόγκο – Μασαρίποφ (46’ Χατζηστραβός) - Σοφιανός, Μπαΐροβιτς (63’ Άλεξιτς), Τομάς (83’ Οικονόμου).

 Η Athens Kallithea προηγήθηκε με 2-0 στο Αγρίνιο, αλλά ο Παναιτωλικός με δύο γκολ μετά το 88’ κέρδισε 3-2 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του κυπέλλου  Ο Ματίγια στο 21’ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά στρώνοντας τη μπάλα στον Μουστακόπουλο και αυτός με άπιαστο βολέ άνοιξε το σκορ για την Καλλιθέα (0-1).
 Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ματίγια , στο 50’ είχε τον χώρο και την έμπνευση να πιάσει δεξί φαλτσαριστό σουτ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 0-2.Ο Ντουάρτε εκτέλεσε στο  62’ κόρνερ, η άμυνα της Καλλιθέας δεν απομάκρυνε σωστά και ο Μαυρίας με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 1-2.      Στο 88’ Μαυρίας έκανε την σέντρα. Ο Ζοάο Πέδρο δεν πρόλαβε να εκτελέσει, αλλά σε δεύτερο χρόνο ο Τορεχόν σούταρε στην κίνηση και ισοφάρισε σε 2-2.
Ο Φρεντ Ντουάρτε στο 91’ σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καρέλης πρόλαβε τους αμυντικούς και χάρισε την νίκη στον Παναιτωλικός (3-2).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Στεργιάκης, Μλάντεν, Μ. Ντουάρτε, Στάγιτς (76’ Λιάβας), Μαυρίας, Τορεχόν, Μπουζούκης (57’ Τσιγγάρας), Μπαλντασάρα (64’ Μπελεβώνης), Ξενιτίδης (46’ Φ. Ντουάρτε), Ντίας (46’ Καρέλης), Ζοάο Πέδρο.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Βοσνιάδης, Γουές, Μεχίας, Βλάχος, Μανθάτης (86’ Ρομαό), Σίλβα (76’ Μπουλούλης), Ματίγια (61’ Τσιντώνης), Βασιλόγιαννης (76’ Λουκίνας), Ντεμέτριους (86’ Ποζατζίδης), Μουστακόπουλος, Κυνηγόπουλος.

Σήμερα η δράση συνεχίζεται με τη διεξαγωγή δύο αγώνων.

Στις 15:30 θα γίνει η αρχή με το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ατρόμητο. Δύο ώρες μετά το ενδιαφέρον θα στραφεί στην Κρήτη, εκεί όπου ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί στην έδρα του την Κηφισιά.

Το σημερινό πρόγραμμα:

15:30: ΑΕΛ - Ατρόμητος

17:30: ΟΦΗ - Κηφισιά