της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr
Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού, έχει καθιερωθεί να είναι η δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου κάθε χρόνο.
Ο εμβολιασμός, οι συνθήκες εκτροφής και οι έλεγχοι έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στο να προστατεύεται ο καταναλωτής. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε τις συσκευασίες και τους κωδικούς (βλ. στη συνέχεια) και να ακολουθούμε σωστές πρακτικές συντήρησης (στο ψυγείο στις ειδικές θήκες ή σε κλειστό δοχείο, μέχρι την ημερομηνία ανάλωσης).
Κάποιες φορές τα αυγά έρχονται κατευθείαν από το εξωτερικό ήδη σημασμένα με κωδικούς Ελλήνων παραγωγών. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι, ενώ το ζωικό κεφάλαιο έχει μειωθεί την τελευταία δεκαετία πάνω από 40%, η κατανάλωση ελληνικού αυγού παραμένει σταθερή. Το γεγονός αυτό χτυπάει ένα καμπανάκι όσον αφορά το μέγεθος των παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων. ..................