Ο αγώνας της Μέταλιστ με τη Λβιβ για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος Ουκρανίας διεκόπη, καθώς ήχησαν οι σειρήνες για εναέρια επίθεση των Ρώσων!
ο παιχνίδι στο «Ukraina Stadium» (στο Λβιβ) δεν διεκόπη μια φορά αλλά δύο αφού ήχησαν οι σειρήνες και έτσι οι παίκτες έτρεξαν για να προφυλαχτούν στο καταφύγιο. Η πρώτη σειρήνα χτύπησε πριν τη σέντρα και η δεύτερη όταν το χρονόμετρο του γηπέδου έδειχνε το 43′ και οι δύο ομάδες ήταν στο 1-1. Ξεκίνησε μετά από ώρα αλλά γύρω στο 50′ ήχησαν ξανά οι σειρήνες και όλοι έσπευσαν στα καταφύγια. Τελικά το παιχνίδι συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε μετά από 4.5 ώρες με την Μέταλιστ να κερδίζει εκτός έδρας με 2-1!
θλημα δεν τελείωσε ποτέ. Ολοι οι ποδοσφαιριστές και ο πρόεδρος Ζελένσκι, συμφώνησαν ότι το φετινό πρέπει να ξεκινήσει. Η ζωή στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί, έστω κι αν δεν είναι πια η ίδια.
Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο τυλιγμένοι με την Ουκρανική σημαία. Ο Ζελένσκι έστειλε από τα μάτριξ του γηπέδου το μήνυμά του.
Τη σέντρα στον ιστορικό αγώνα έδωσε ένας Ουκρανός στρατιώτης, με τους Ουκρανούς ποδοσφαιριστές βουρκωμένους να τον ευχαριστούν για την προσφορά του στην πατρίδα.
Δεν ήταν μόνο Ουκρανοί στο ματς. Η Σαχτάρ έχει ακόμα στις τάξεις της Κροάτη προπονητή, έναν Κροάτη μέσο, έναν επιθετικό από την Μπουρκίνα Φάσο και τον Βραζιλιάνο αμυντικό Λούκας Τέιλορ, που πριν από λίγες μέρες πήγε δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Εναν Βραζιλιάνο έχει στις τάξεις της και η Μέταλιστ.
Ο αγώνας έληξε χωρίς γκολ, αλλά με μεγάλη συγκίνηση μεταξύ των παικτών. Νίκησαν όλοι το φόβο τους, έστειλαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.
Ολοι οι αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνουν στο Κίεβο και σε δύο προάστιά του, καθώς και σε δύο πόλεις κοντά στα δυτικά σύνορα της χώρας. Οι ομάδες Ντέσνα Τσερνίσιφ που έχει έδρα κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία και η Μαριούπολη δεν μπορούν να πάρουν μέρος, αφού έχουν ουσιαστικά διαλυθεί.
Στρατιώτες θα παρακολουθούν όλα τα παιχνίδια και θα έχουν έτοιμο σχέδιο εκκένωσης του αγωνιστικού χώρου και καθοδήγησης παικτών και προπονητών στα καταφύγια, αν παραστεί ανάγκη.
Ο αθλητικός διευθυντής της Σαχτάρ, Κροάτης Ντάριο Σρνα, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Ζούσαμε όλοι γι’ αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν λίγη χαρά. Παλεύουν για τις οικογένειές τους και την πατρίδα τους».