Η είδηση έρχεται από την Πάτρα και προκαλεί συζητήσεις. Ο κορονοϊός χτύπησε οικογένεια που είχε εμβολιαστεί.
Ολη η οικογένεια με covid 19, σε καραντίνα στο σπίτι, παρότι τα δύο ενήλικα μέλη της ήταν πλήρως εμβολιασμένα. Το περιστατικό που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Πελοπόννησος” είναι όντως σπάνιο. Ναι μεν κάποιος ανεμβολίαστος μπορεί να κολλήσει κορονοϊό, ωστόσο το να συμβεί σε όλη την οικογένεια εμβολιασμένων, αν μη τι άλλο δεν είναι σύνηθες.
Η 40χρονη μητέρα είχε ολοκληρώσει τον διπλό εμβολιασμό της πριν δύο μήνες, ενώ ο 18χρονος μεγαλύτερος γιος της πριν από ένα μήνα. Η μόνη ανεμβολίαστη ήταν η 15χρονη κόρη η οποία είχε μεταβεί σε κατασκήνωση στο νομό Ηλείας και επιστρέφοντας… έφερε τον ιό.
«Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι το εμβόλιο δεν καλύπτει από τη νόσηση αλλά από τη βαριά νόσηση. Αυτό από μόνο του είναι πολύτιμο και αυτή είναι και η ουσία του εμβολιασμού» έχει δηλώσει η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Και συνεχίζει: “Ο εμβολιασμός μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε αντισώματα απέναντι στον κορονοϊό. Στη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ όμως, για παράδειγμα, βλέπουμε ότι υπάρχει ένας βαθμός διαφυγής και η μετάλλαξη βρίσκει πιο εύκολα τρόπο να περάσει τα αντισώματα. Το ότι πολίτες σε κοινωνία με υψηλό τείχος ανοσίας κολλούν μαζικά κορονοϊό και ειδικά την μετάλλαξη Δέλτα ενώ είναι εμβολιασμένοι είναι εμφανές ήδη στο Ισραήλ.
Το στοίχημα στην ουσία είναι το εξής- να εμβολιαστούν άπαντες σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να βρίσκει ολοένα και λιγότερο τρόπο ο ιός να μεταλλάσσεται, να μεταδίδεται, να μεταγράφεται και στο τέλος να καταλήξει να συμπεριφέρεται όπως μια απλή ίωση».
Η κυρία Μαστοράκου πάντως, σημειώνει και το εξής: «ένα ποσοστό εμβολιασμένων γύρω στο 10%, δε δείχνει, για λόγους που έχουν να κάνουν με την κατάσταση του ανοποιητικού του καθενός, το ίδιο καλή ανοσιακή ανταπόκριση στα εμβόλια. Οι συγκεκριμένοι, μπορεί να κολλήσουν πιο εύκολα από άλλους εμβολιασμένους αλλά και πάλι θα προστατευτούν».