Την περασμένη Κυριακή 15 Αυγούστου, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων.
Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων καθιερώθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Φαροφυλάκων και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου.Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στην ασφάλεια της
ναυσιπλοΐας, αλλά και η προβολή του έργου που επιτελούν οι φαροφύλακες, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες.Την ημέρα αυτή οι φάροι είναι ανοιχτοί για το κοινό, με την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων, που στοχεύουν και στην ανάδειξη τους ως μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε χώρας.
Στην περιοχή της Δυτικής Κορινθίας και συγκεκριμένα στη Λυκοποριά υπάρχει ο φάρος της που φέτος αριθμεί 64 έτη ζωής. Αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Λυκοποριά και τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, και σημείο αναφοράς, καθώς , ο φάρος διευκολύνει τη ναυσιπλοΐα από και προς τον Ισθμό της Κορίνθου. Ο φάρος της Λυκοποριάς βρίσκεται πάνω σε έναν μεταλλικό πύργο ύψος 12 μέτρων και η πρόσβαση σ΄αυτόν είναι εύκολη αφού βρίσκεται πάνω στον παραλιακό παλιό εθνικό δρόμο και λίγο μετά την δυτική είσοδο του χωριού.
‘Όπως προαναφέραμε ο φάρος της Λυκοποριάς αριθμεί 64 έτη ζωής. Την κατασκευή του απεφάσισε το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω των πολλών προσαράξεων κατά το παρελθόν .Η συναρμολόγηση των σιδερένιων τμημάτων περατώθηκε στις 9/7/1957 και η πρώτη αφή έγινε στις 20/7/1957 στις 11.30 το πρωί.
Σε σημείωμα του στη προσωπική του σελίδα στο διαδύκτιο ο κ. Δημήτριος Κάσιος – Λυκοποριώτης αναφέρει:
«Κάθε αναλαμπή του , είναι για εμάς μια γλυκιά νοσταλγία για όλες αυτές τις εικόνες που ζήσαμε κοντά του, ανάμικτες με αγαπημένα πρόσωπα , ήχους και τοπία.Απέραντες παραλίες με τσατόρες, με τις εξέδρες των εστιατορίων και των καφενείων μέσα στη θάλασσα , τα Αντικυραίικα καίκια, οι τρατολόγοι που έσυραν το σκοινί της τράτας και το σκαρφάλωμα στον εξώστη του Φάρου για να ικανοποιήσουμε τις παιδικές μας ανησυχίες.»