Το ψέμα και η υποκρισία περισσεύουν παγκοσμίως στην πολιτική σκηνή. Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, καλύπτει το φάσμα όλων των κοινωνιών του πλανήτη, είτε αυτές έχουν δυτικού τύπου δημοκρατίες, είτε αυταρχικές κυβερνήσεις, κάποιες από τις οποίες καλύπτονται από φύλλο συκής, της εκλογικής, διαδικασίας για την ανάδειξή τους.
Βεβαίως τα ψέματα που επιστρατεύουν για να παραπλανήσουν τους πολίτες, έχουν πια υπαχθεί στο λεγόμενο πολιτικό μάρκετινγκ, μια και οι ειδικοί των πωλήσεων, πλασάρουν τις πολιτικές μπαρούφες τους σε άψογο αμπαλάζ, προκειμένου να πείσουν για το ανεδαφικό περιεχόμενό τους.
Πρώτος και βασικός αποδέκτης είναι η κατηγορία του ακροατηρίου, που χαρακτηρίζονται από τις έρευνες «ψεκασμένοι», μια και πιστεύουν στις κάθε λογής θεωρίες συνομωσίας, νομίζοντας ότι έτσι θα ξεπεράσουν τον παραλογισμό, που διακατέχει την σκέψη τους.
Κι ενώ αυτή η
κατηγορία πείθεται και δυστυχώς δεν είναι ευκαταφρόνητη σε αριθμό, οι
υπόλοιποι εξοργίζονται, μια και τα ψέματα που τους σερβίρουν κάποιοι
πολιτικοί και τα κόμματά τους, προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη τους.
Η όλη αναφορά γίνεται με αφορμή την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής. Όπως συνέβη πριν από 76 χρόνια, για να μην ξεχνάμε, την 12η Οκτωβρίου, ημέρα της απελευθέρωσης της Ελλάδας από την γερμανική κατοχή, οι πάντες βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν. Δυστυχώς δύο μήνες αργότερα η χώρα πνίγηκε στο αίμα από τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε.
Και σήμερα παρατηρούμε από τη μια σύσσωμη η ελληνική Βουλή να καταδικάζει την χαρακτηρισμένη και από το δικαστήριο εγκληματική οργάνωση και την επομένη οι πολιτικές δυνάμεις να οδηγούνται στα χαρακώματα, αλληλο κατηγορούμενοι για το ποιος είχε φιλικές σχέσεις με το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα.
Το όλο θέμα ξεκίνησε από τον εμφύλιο, που ξέσπασε στο Σύριζα από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, που μίλησε για την αλλαγή του του Ποινικού Κώδικα στο παρά πέντε των εκλογών του 2019, που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν στα μαλακά, από πλευράς ποινών οι χρυσαυγίτες.
Πέρα από την διαγραφή του Κοντονή, ο Σύριζα βρέθηκε διπλά εκτεθειμένος μια και με το νέο Κώδικα οι ποινές για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής περιορίστηκαν από το εύρος των 10-20 ετών, που προέβλεπε ο παλιός, στα 5-15 χρόνια. Παράλληλα αφαιρέθηκε από το άρθρο 60 ως παρεμπίπτουσα ποινή η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρούν όντας στη φυλακή, το δικαίωμα να εκλεγούν και πάλι βουλευτές.
Στην κίνηση του Ε. Τσακαλώτου να ασκήσει κριτική στον Α. Τσίπρα για τα περί πολιτικού απατεώνα, που είπε για τον Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή και η εσωκομματική φασαρία που ακολούθησε, με τις δημόσιες επιθέσεις εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών από το οικογενειακό περιβάλλον του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ήρθε να προστεθεί αυτή του Σ. Κοντονή, που επιβάρυναν τις ήδη τεταμένες εσωκομματικές τριβές.
Οι σκληροί περί τον Τσίπρα αποφάσισαν να κάνουν αντεπίθεση, προκειμένου να αλλάξουν το πεδίο της αντιπαράθεσης. Και τον ρόλο αυτό ήρθε να παίξει η εφημερίδα του κόμματος η Αυγή. Σε αντίθεση με το ενωτικό κλίμα που εξέφρασε η Εφημερίδα των Συντακτών, που επίσης υποστηρίζει τον Σύριζα, φιλοξενώντας δηλώσεις, με αφορμή την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Η παρουσία σε αυτές των Μητσοτάκη και Σαμαρά, προκάλεσαν νέες εσωκομματικές αντιδράσεις.
Όμως πέρα από την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, που κατά τον Σ. Κοντονή, ρίχνει στα μαλακά την Χρυσή Αυγή, υπάρχουν και πολλά άλλα εύλογα ερωτήματα, όπως, γιατί επί τεσσεράμισι χρόνια Σύριζα, παρακώλυαν έμμεσα η ολοκλήρωση της δίκης.
Αυτό συνέβη με την αδυναμία από τη μια εύρεσης αίθουσας για την διεξαγωγή της δίκης και από την άλλη από το γεγονός ότι δεν φρόντισαν κάποιοι, να έχουν αποκλειστική απασχόληση με αυτήν οι δικαστές με αποτέλεσμα να διασπώνται ασχολούμενοι παράλληλα και με άλλες υποθέσεις.
Όλα αυτά δείχνουν, ότι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες πρυτάνευσαν, μια και κάποιοι στο τότε κυβερνητικό σχήμα, ήθελαν την όσο μεγαλύτερη επιμήκυνση της ακροαματικής διαδικασίας, πιστεύοντας ότι έτσι κόβουν ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία.
Όλος ο υπόλοιπος κουρνιαχτός, που σηκώθηκε εκ των υστέρων, έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Την συσκότιση και την κάλυψη αυτών των μικροπολιτικών παιχνιδιών, που εκ των έσω είδαν το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να εκτεθεί η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση, που έσπευσε να δηλώσει υποκριτικά το παρόν στον Άρειο Πάγο με την παρουσία Τσίπρα, επιδιώκοντας να κερδίσει πολιτικούς πόντους.
Φαίνεται ότι 76 χρόνια μετά την ήττα του ναζισμού και την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την χώρα μας, κάποιοι επιμένουν στον διχασμό καλλιεργώντας εμφυλιοπολεμικό κλίμα, που αποτυπώθηκε στο πρωτοσέλιδο της Αυγής, με την φωτογραφία των Μητσοτάκη-Σαμαρά και τον τίτλο της ντροπής «Δεν είναι αθώοι»…
elzoni.gr