Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχει ξένος ηγέτης και ξένο μέσο ενημέρωσης που να μην ανακοίνωσε πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει ανεξαρτήτως της αποχής στο δημοψήφισμα – άλλωστε και ο κ. Κοτζιάς έσπευσε να μας ενημερώσει πως το δημοψήφισμα δεν αποτελεί δεσμευτικό όρο της Συμφωνίας και με κάτι περίεργα μαθηματικά, που τον καθιστούν άνετα υποψήφιο εκλογολόγο του Ζάεφ, επέμεινε πως αν η Συμφωνία δεν περάσει στη Βουλή των Σκοπίων, θα περάσει μετά τις εκλογές, για τις οποίες δήλωσε βέβαιος πως θα τις κερδίσει ο Ζάεφ!
(Συγκρίνοντας μήλα με πορτοκάλια και λέγοντας ότι ο Ζάεφ πήρε στο δημοψήφισμα 100.000 ψήφους περισσότερες από αυτές που έλαβε στις εκλογές, έβγαλε νικητή τον Ζάεφ πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Ούτε που του πέρασε από το μυαλό πως αν πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές αυτοί που δεν έλαβαν μέρος στο δημοψήφισμα ο Ζάεφ θα καταποντιστεί!)
Επίσης, όπως όλοι γνωρίζουμε, τόσο οι δυτικοί ηγέτες όσο και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ακολουθούν αυτές τις μέρες τα μαθηματικά Κοτζιά και πανηγυρίζουν για την… συντριπτική νίκη του Ναι στη Συμφωνία!
(Δεν μας λένε, βέβαια, τι κάνουν στις δικές τους χώρες όταν η συμμετοχή σε δημοψήφισμα δεν ξεπερνά το όριο του 50%. Προχωρούν κανονικά; Όχι, βέβαια, ακόμη και στα συμβουλευτικά δημοψηφίσματα. Διαφορετικά τι νόημα έχει να προκηρύσσει κανείς δημοψήφισμα;)
Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε, μέσα σ’ αυτό το κλίμα, φυσιολογικό είναι να προσπαθούν να προκαλέσουν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας η στάση αποτελεί και το μοναδικό εμπόδιο.
Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι το ανάχωμα – και επομένως και ο στόχος!
Και το έπραξαν χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά την γερμανική εφημερίδα FAZ, που εμφάνισε τον Ζάεφ να λέει σε μια από τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια, πως σε συνάντησή του με την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, εκείνη του μίλησε για «τη δύσκολη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της».
Από τα πρακτικά που δημοσίευσε η «Καθημερινή» δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, που άλλωστε δεν είναι και το μείζον.
Και κυρίως, πόση αξιοπιστία μπορεί να υπάρχει σ’ αυτά που λέει ο Ζάεφ, που για να περάσει τη συμφωνία έχει πει τα… τέρατα;
Κι’ αν ο Ζάεφ θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ αξιόπιστος όσον αφορά στην κ. Σπυράκη, τότε δεν πρέπει να θεωρηθεί αξιόπιστος και ο κ. Ντιμιτρόφ για το γεγονός ότι εμφανίζεται να λέει πως ο Τσίπρας θα πήγαινε σε εκλογές με μπαντιέρα το τέλος του προγράμματος; Αυτό πάλι ποιος του το είχε πει – ώστε να δηλώνει πως «πρέπει να βιαστούμε», διότι μετά στην εξουσία θα είναι η Νέα Δημοκρατία;
Αλλά μιλάμε για την FAZ. Που στις 22 Αυγούστου αποκαλούσε «νέο Οδυσσέα» τον «πολυμήχανο» Τσίπρα!
Μιλάμε για την FAZ. Που στις 27 Ιουλίου, μετά την καταστροφή στο Μάτι, προειδοποιούσε πως «όποιος ξεγράφει τον Τσίπρα κάνει λάθος»!
Μιλάμε για την FAZ. Που στις 13 Ιουλίου φιλοξένησε συνέντευξη του κ. Κοτζιά, εμφανίζοντάς τον να αποκαλεί την συμφωνία «διπλωματικό αριστούργημα».
Μιλάμε για την FAZ. Που στις 17 Ιανουαρίου 2018 έγραφε πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως ο πολιτικός ο οποίος απελευθέρωσε τη χώρα από τη δυσάρεστη όσο και αποτελεσματική επιτήρηση των ξένων».
Μιλάμε για την FAZ. Που στις 9 Φεβρουαρίου 2018, μιλούσε για την «σημαντική επιτυχία» της ελληνικής κυβέρνησης για την έκδοση του επταετούς ομολόγου (και έκτοτε το επταετές έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη και το δεκαετές έχει εκτιναχθεί).
Μιλάμε για την FAZ, που στις 14 Ιουνίου 2018 κυκλοφόρησε με τίτλο «Ο ηγέτης Τσίπρας». Σε λίγες μέρες θα υπογραφόταν η Συμφωνία των Πρεσπών και η γερμανική εφημερίδα έγραφε, με αφορμή, την συμφωνία, ότι «ο Τσίπρας απέδειξε ότι διαθέτει το θάρρος ενός ηγέτη. Γι' αυτό αξίζει αναγνώριση και στήριξη».
Μιλάμε για την FAZ, που στις 17 Ιουνίου 2018, ημέρα υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε ως πρώτο θέμα τη Συμφωνία, την οποία αποκαλούσε «ιστορική».
Μιλάμε για την FAZ, που στις 24 Ιουνίου 2018 μιλούσε για «Ελλάδα με γραβάτα, χωρίς εξάρτηση από τους δανειστές»!
Και βέβαια (για να μην ξεχνιόμαστε) μιλάμε για την FAZ που επίσης τον περασμένο Ιούνιο, δημοσίευσε ρεπορτάζ του ανταποκριτή της Μίκαελ Μάρτενς, σύμφωνα με το οποίο «πηγές από το Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία για το ονοματολογικό» και φέρεται να είπε (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».
Μάλιστα, ο κ. Μάρτενς επέμεινε και μετά τη διάψευση, επανερχόμενος με νέο δημοσίευμα στη FAZ και με τίτλο «Το δίλημμα του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη». Και με συνέντευξή του στο ΑΠΕ (στις 24 Ιουνίου), όπου επαναλαμβάνει τα περί «διπλωματικού αριστουργήματος».
Δηλαδή, η προσπάθεια να προκληθεί πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε τον Ιούνιο με την υπογραφή της συμφωνίας και ολοκληρώθηκε τώρα μετά την αποτυχία του δημοψηφίσματος.
Και τέλος, μιλάμε για την FAZ, που στις 16 Απριλίου 2013, με αφορμή την κλήτευση πρώην στελεχών της Siemens από τις ελληνικές δικαστικές αρχές για το σκάνδαλο διαφθοράς, έκανε λόγο για «εκδικητική κίνηση των ελληνικών αρχών, για την συμπεριφορά των σήμερα λίγο δημοφιλών Γερμανών πολιτικών».
Και επειδή ακούω διάφορα περί «μυστικής διπλωματίας» από τη Νέα Δημοκρατία, μήπως επιτέλους μπορεί ο κ. Τσίπρας να μας απαντήσει αν πράγματι συναντήθηκε με τον Ζάεφ, όπως ο ίδιος ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ισχυρίστηκε, σε ένα πάρκινγκ στη Δοϊράνη, όπου συμφώνησαν για την «μακεδονική» γλώσσα;
Εδώ δεν βλέπω να έχει εξεγερθεί κανείς…
elzoni.gr