Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς “κόκκινος χρυσός”, αφού μία πληθώρα
ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία.
Το ρόδι είναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόσφατες
μελετες αποδεικνύουν την συνεργική δράση των συστατικών του και ένα
ευρύ φάσμα ισχυρών αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων (ιδίως
ως προς τον καρκίνο του προστάτη). Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε
καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε
δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από υπεριώδη ακτινοβολία.
Πιθανές άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν πρόληψη βρεφικής εγκεφαλικής
ισχαιμίας, alzheimer, αρθρίτιδα, παχυσαρκία και ανδρική στειρότητα
....................