Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει διατάξεις που είναι ορισμός της πρόχειρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αλλά η χώρα χρειάζεται μια πραγματικά φιλελεύθερη κυβέρνηση.
«Στο υπερταμείο που εσείς ψηφίσατε, υποθηκεύσατε την περιουσία του ελληνικού κράτους για 99 χρόνια. Για την καρέκλα έχετε δεσμεύσει ακόμη και τα δισέγγονα μας. Στο υπερταμείο, με το σημερινό νομοσχέδιο, περνούν απευθείας
το 34% της ΔΕΗ και οι συμμετοχές του Δημοσίου σε ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αστικές Συγκοινωνίες της πρωτεύουσας και άλλα. Αυτό είναι ο ορισμός της πρόχειρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής σας και ξεπερνά τα όρια της θεωρίας σοκ. Η χώρα όμως χρειάζεται μια πραγματικά φιλελεύθερη κυβέρνηση που έχει και τη γνώση και την ικανότητα να την οδηγήσει εκτός κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισηγητής της ΝΔ.
Για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο Χρίστος Δήμας σχολίασε, ότι στην πραγματικότητα το φλουρί της πίτας στο υπουργικό συμβούλιο, το κέρδισαν όσοι άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση για πλειστηριασμούς, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, ακόμη και για χρέη στην εφορία 500 ευρώ.
«Από το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” φτάσαμε με την ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στο σύνθημα: το σπίτι του ιδιοκτήτη με email στον τραπεζίτη» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ο κ. Δήμας μίλησε και για εμπαιγμό των συμβασιούχων, σημειώνοντας ότι με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο (άρθρο 242) «απαγορεύεται η μετατροπή των εργασιακών σχέσεων του έκτακτου προσωπικού που προσλαμβάνονται με οποιαδήποτε σχέση ορισμένης διάρκειας, που καταρτίζεται κατά τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου, σε συμβάσεις αορίστου διαρκείας».
«Πάτε τώρα να εξηγήσετε αυτή τη διάταξη στους συμβασιούχους, που πριν από λίγους μήνες υποσχόσασταν μονιμοποίηση» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.
Για τις απεργίες είπε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα έλεγε ως αντιπολίτευση και άλλα πράττει τώρα και έκανε τον όρο «κωλοτούμπα» να αποκτήσει διεθνή εμβέλεια.
Στο θέμα των οικογενειακών επιδομάτων, είπε ότι επί της ΝΔ είχε προβλεφθεί αύξηση, ενώ δόθηκε και ειδικό επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, αλλά με το πολυνομοσχέδιο, οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που λαμβάνουν το ειδικό επίδομα τιμωρούνται.
Αντίθεση εξέφρασε και με την υποχρεωτικότητα του θεσμού της διαμεσολάβησης, σημειώνοντας ότι στις περισσότερες χώρες είναι προαιρετική.