Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Την εμμονή γνωστών - αγνώστων κύκλων αναδεικνύει η δημοσιότητα και πάλι για τον έλεγχο του Στρατεύματος, με τη στελέχωσή του με παράλληλες και περίεργες διαδικασίες, εκτός των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Με μια διαβολική σύμπτωση η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως και η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επανέρχεται διά του Υπουργού Άμυνας κ.Καμένου στο φύλλο του Έθνους (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64307439) για να μας ενημερώσει για την πρόθεσή του για κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων ως διαδικασία επιλογής των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας. 
Στρατιωτικά, Αεροπορικά και Ναυτικά Λύκεια προτείνει ο κ.Καμένος θυμίζοντας τα εκκλησιαστικά ιδρύματα του Γκιουλέν, αρχιερέα της Τουρκικής κοινωνίας και Στρατού καθώς και τα ορθόδοξα εκκλησιαστικά Λύκεια της Ελλάδας.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο ελληνικός στρατός, αποτελεί το σκληρό πυρήνα της κοινωνίας μας, όπως και σε κάθε κοινωνία. Όποιος ελέγχει τον πυρήνα ελέγχει φυσικά και το κέλυφος. Ελέγχει όποτε θελήσει τα πάντα. Δεν είναι λίγες οι φορές στη νεώτερη ελληνική ιστορία που ο ελληνικός στρατός "πατριωτικά" ανέλαβε την πολιτική εξουσία της χώρας. Από τον στρατηγό παππού του Θεόδωρου Πάγκαλου μέχρι τον διασπαστή της Κύπρου Ταξίαρχο Ιωαννίδη αξιωματικοί επιτέλεσαν εθνικό έργο κατά την άποψή τους καταλύοντας τη δημοκρατία. Ακόμα και σήμερα αφελείς πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει λύση στην πολιτική ανικανότητα της κοινωνίας μας.
Ένας παρακρατικός μηχανισμός στήθηκε μετά τον αδελφοκτόνο εμφύλιο μας για να ελέγχει την είσοδο και έξοδο των Αξιωματικών, από την παιδική τους ηλικία μέχρι τα γεράματά τους, ώστε να διατηρηθεί το "ακμαίο" των αξιών τους. Ενδιάμεσες πύλες της Στρατιωτικής Σχολής Ευεπλπίδων όπως η Σχολή Πολέμου αποτελούσε πάντα ένα φίλτρο προστασίας από ανεπιθύμητους αξιωματικούς, μη "πατριώτες". 
Το μεγάλο πρόβλημα στον ελληνικό στρατό όπως και σε όλη τη δημόσια διοίκηση παρουσιάστηκε όταν οι αξίες της κοινωνίας συνέπεσαν μετά τη Μεταπολίτευση με τη μίζα και τη «λαμογιά». Με τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος. Αντίστοιχα όφειλαν και να προσαρμοσθούν και οι αξίες των υπερασπιστών των αξιών της κοινωνίας. 
Ο ίδιος μηχανισμός ελέγχου του Στρατού και της Δημόσιας Διοίκησης μεταλλάχθηκε και έτσι άριστοι αξιωματικοί, κατά τα παλαιά, αποκλείσθηκαν από την ιεραρχική τους εξέλιξη ακόμα και για μισό μόριο ως ανεπιτυχείς στις εξετάσεις της Σχολής Πολέμου της γνωστής ΑΔΙΣΠΟ της Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ανάβαση στην ιεραρχία σε εκείνους τους αξιωματικούς που συμβάδιζαν με τις αξίες των πολιτικών προϊσταμένων τους τις τελευταίες δεκαετίες της καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος. 

Κανείς δεν έμαθε για τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έκαναν παρέα με πατριώτες Υπουργούς όπως οι κ.κ. Τζοχατζόπουλος, Παπαντωνίου και τόσους άλλους μέχρι τις ημέρες μας.Τι απέγιναν άραγε;
Με τον αποκλεισμό των αντικειμενικών διαδικασιών των Πανελληνίων Εξετάσεων, που ομολογουμένως εξασφάλιζαν τόσα χρόνια στον πυρήνα του Κράτους λαμπρά μυαλά υψηλών επιδόσεων, είναι βέβαιο ότι τα Στρατιωτικά Λύκεια που θα στηθούν, ανεξαρτήτως μη εξαρτημένων προθέσεων του σημερινού Υπουργού κ.Καμένου, θα περιλαμβάνουν έξω-θεσμικές διαδικασίες και «ειδικά τέστ» που θα διευκολύνουν από νωρίς τον αποκλεισμό στους επικίνδυνα ικανούς και έξυπνους για το σύστημα αξιών της κοινωνίας. Οι συστατικές επιστολές ιεραρχών, πολιτικών και εισαγγελέων θα μπορούσαν φυσικά και πάλι για παράδειγμα να είναι ένας πολύ καλός διαφωτιστικός τρόπος για την αναγνώριση του δείκτη συναισθήματος των ευπατρίδων αμούστακων νέων και νεανίδων του 21ου αιώνα και την στη συνέχεια εισαγωγή τους στις παραγωγικές σχολές. Όπως τα παλιά καλά χρόνια που ο Μητροπολίτης διόριζε εθνικόφρονες αξιωματικούς στη Χωροφυλακή.
Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση των τελευταίων χρόνων των επαίσχυντων Μνημονίων απέδειξε ότι το σύστημα των Πανελλήνιων Εξετάσεων δεν παρήγαγε αξιωματικούς του ένδοξου παρελθόντος, που ήταν ικανοί να αναλάβουν και την εξουσία του τόπου για το "καλό" του. Σωρεία δημοσιευμάτων για πραξικοπήματα τα τελευταία χρόνια διαψεύστηκαν από τα ίδια τα ηγετικά στελέχη του Στρατεύματος, που ιδιαίτερα έξυπνα ως επιλεχθέντες από τις Πανελλήνιες εξετάσεις κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να αποτελούν πάντα τους αποδιοπομπαίους τράγους στις αμαρτίες και τα αχαλίνωτα πάθη των πολιτικών που αναδεικνύει μία ανώριμη κοινωνία.
Αυτό ίσως ήταν το πιο ενοχλητικό και δυσεπίλυτο. Η απουσία ενός εκβιαστικού στρατιωτικού λάθους προς τους δανειστές, μίας αφορμής για καταστροφική ηρωϊκή έξοδο, για την  προάσπιση των αξιών της αισχρής πολιτικής εξουσίας του παρελθόντος. Ενός λάθους που θα απέκρυβε για τα καλά, διαγράφοντας το παρελθόν, τους Υπουργούς με τα ξεχασμένα εκατομμύρια, που αποκαλύπτουν όλο και περισσότερο  οι λίστες της «αρπαχτής» των ελληνικών καταθέσεων στις ξένες τράπεζες και τις εξωχώριες εταιρείες.
Για αυτό ίσως χρειάζονται πιο βλάκες, πιο αφελείς, πιο αφοσιωμένοι  Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί από τους σημερινούς, παραγόμενοι από το κατάλληλο Λύκειο.

Την αφοσίωση στην πατρίδα των αξιωματικών και υπαξιωματικώνν υπάρχει μόνο ένας τρόπος στην ιστορία του ανθρώπου για να την επιβεβαιώσεις. Στο πεδίο της μάχης.

Αυτό που για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία κάποιοι στερούν ηθελημένα, σε αντίθεση με όλους τους άλλους λαούς Δύσης και Ανατολής, μακρινούς και κοντινούς..
 
thedayaftergr.blogspot.gr