Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε πως η ανανέωση δεν θα έπρεπε να είναι ζήτημα ηλικιακού ρατσιστικού διλήμματος και σημείωσε πως θεωρεί το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου ανοιχτό.
«Πιστεύω πως με τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκαν οι εκλογές ο κόσμος ταλαιπωρήθηκε και είναι πιθανό εάν είχε ακολουθηθεί η πρόταση που είχα καταθέσει εκ των πρότερων θα είχε ψηφίσει πολύ περισσότερος κόσμος. Όσοι ευαγγελίζονται το νέο είναι αυτοί που ψήφισαν για τα φαξ. Πιστεύω πως είναι πολύ αλαζονικό να λέει κάποιος πως με τη δική μου κίνηση έφερα 400.000 ανθρώπους» τόνισε αρχικά ο κύριος Μεϊμαράκης.
Αναφορικά με το εάν το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών είναι ανοιχτό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε: «Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε μία ευγενή άμιλλα με τον κύριο Μητσοτάκη και ναι θεωρώ πως το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Δεν θεωρώ το εαυτό μου ούτε φαβορί, ούτε outsider. Πλέον στις εκλογές υπάρχουν κάποια δεδομένα, όπως το εκλογικό σώμα το οποίο είναι συγκεκριμένο αλλά και τα εκλογικά κέντρα. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει εύκολα αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αναστραφεί».
Αναφερόμενος στη στήριξη που παρέχουν στον κύριο Μητσοτάκη οι κύριοι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας, ο κύριος Μεϊμαράκης τόνισε: «δεν με ανησυχεί αυτό το γεγονός καθώς αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. Επίσης να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω το χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».
Για το εάν θεωρεί τον εαυτό του προσβεβλημένο από τα όσα έχουν ακουστεί από την πλευρά Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως κάποιοι μιλούν για την οργάνωση του κόμματος, ενώ είναι γνωστό πως προσωπικά από τα κομματικά απείχα από το 2009, ενώ ο κύριος Μητσοτάκης ο οποίος και το 2015 υπήρξε εκπρόσωπος του κόμματος σήμερα λέει πως δεν του αρέσει η οργάνωση που υπηρέτησε. Επίσης θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός πως ενώ ήξερε ο κύριος Μητσοτάκης πως είχα προσωπικούς λόγους εχθές που δεν μου επέτρεψαν να είμαι στη βουλή και γνωρίζει τις θέσεις μου για το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο εδώ και καιρό όλος ο κόσμος γνωρίζει πως θα ψήφιζα, βγήκε σήμερα να ζητήσει με τρόπο άκομψο επίσημη τοποθέτησή μου. Μου κάνει δηλαδή μάθημα αυτός που απείχε από την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας;»
Αναφορικά με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τις αντεγκλήσεις ανάμεσα στους υποψηφίους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε: «Το επίπεδο διαλόγου και το ήθος θα το προσδιορίσει ο κύριος Μητσοτάκης αλλά θα απαντώ σε όλα όσα με αφορούν και σε όσα προκαλούμαι. Αν δεν ήταν υποψήφιος ο Κυριάκος πιστεύω πως θα με στήριζε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ανανέωση δεν είναι ίδιον μόνο των νέων ηλικιακά. Είναι ένα ρατσιστικό πολιτικό δίλημμα στο οποίο προσωπικά δεν μετέχω. Βάλαμε και τον κύριο Παπαμιμίκο που είναι κάτω των 40 πέτυχε;»
Δήλωσε επίσης ότι τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και ο κύριος Γεωργιάδης εφάρμοσαν τις πιο σκληρές πτυχές του μνημονίου λέγοντας οτι δεν θεωρεί μεταρρύθμιση το να απολύεις από το δημόσιο ή τις καθαρίστριες και ο ίδιος είχε διαφωνήσει.
Για τις κατηγορίες που αφορούν στη στήριξη του κυρίου Καραμανλή ο κύριος Μεϊμαράκης υπογράμμισε «ο Κυριάκος λέει ψηφίζετε Κυριάκο και όχι Μητσοτάκη και μπράβο του, αλλά είναι αδύνατο να κατηγορούμαι για την αναβίωση ενός τεχνητού διχασμού. Εγώ υπηρέτησα τις αρχές μου με οποιονδήποτε Πρόεδρο. Την πρώτη φορά που εξελέγη βουλευτής για ποιόν λόγο πέρα του ονόματός του εξελέγη; Τις ψήφους τις πήρα επειδή με λένε Καραμανλή; Δεν είναι αυτό προσβλητικό; Ντρέπομαι πως κάποιοι με κατηγορούν λοιπόν για βαρονίες και τέτοιου τύπου συζητήσεις δεν θα ξανακάνω» σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε κλείνοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα ενότητας. «Υπάρχει θέμα υπηρέτησης των αρχών μας. Άλλο τα πρόσωπα και άλλο η ενότητα. Στη Νέα Δημοκρατία όλοι είμαστε εθελοντικά, δεν μπορείς να εμποδίσεις κάποιον να φύγει εάν πιστεύει πως δεν αξιοποιείται».