Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αστοχίες, ψέματα και λεονταρισμοί έφεραν... δηλώσεις μετανοίας! Στον αέρα επιστροφή της τρόικας και δάνειο

 
Μια ολόκληρη χώρα έχει μπει σε καθεστώς εφεδρείας - με άγνωστη την χρονολογία εξόδου - λόγω ενός απίθανου συνδυασμού ανικανότητας, διαπλοκής, αβελτηρίας και πολιτικού καιροσκοπισμού. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι επιμένουν πως κάνουν το παν για τη σωτηρία της Ελλάδας!
 
Χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε πληροφορηθεί τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η τρόικα έφυγε από την Αθήνα και χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της, η έκτη δόση του δανείου παραμένει στον αέρα, ενώ για το νέο δάνειο, που υποτίθεται ότι αποφασίστηκε στις 21 του περασμένου Ιουλίου, δεν γίνεται πλέον ούτε λόγος.

Καταστροφικοί χειρισμοί έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του ολέθρου, με τον υπουργό των Οικονομικών να υποχρεώνεται τώρα σε νέες δεσμεύσεις εν ονόματι του ελληνικού λαού, ενώπιον των δανειστών.

Στην Ουάσιγκτον, κατά τις συναντήσεις του με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με τα μέλη του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου, έκανε επίδειξη των νέων σκληρών μέτρων και δεσμεύτηκε και για νέα.

Και όχι μόνο αυτό! Τώρα μας ζητούν και... δηλώσεις μετανοίας, δηλαδή να βάλουμε την υπογραφή μας κάτω από τις δεσμεύσεις μας!

Την ίδια ώρα, παραδεχόταν πως εξαιτίας της αδράνειας και των ατυχών χειρισμών, η τρόικα εγκατέλειψε τη χώρα. Διότι πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η δήλωσή του ότι «η τρόικα επιστρέφει», αν ήταν… προγραμματισμένη και συμφωνημένη η αναχώρησή της, όπως διατεινόταν μέχρι πρότινος;

Από 1ης Οκτωβρίου οι μισθοί στο Δημόσιο περικόπτονται κατά 20%, ενώ από το εξωτερικό πληροφορηθήκαμε – μέσω των διαβεβαιώσεων Βενιζέλου – ότι τελικά η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος οδηγεί σε μείωση κατά 4% των συντάξεων, ενώ και η μείωση στους μισθούς του Δημοσίου επιτυγχάνεται μέσω του ενιαίου μισθολογίου – παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Την ίδια ώρα, τα σενάρια περί συντεταγμένης χρεοκοπίας δεν υποχωρούν – αντίθετα ενισχύονται – παρά τις νέες διαψεύσεις του κ. Βενιζέλου, ο οποίος επιμένει ότι τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί επισήμως από κανέναν, ούτε και κατά την συζήτησή του με την κ. Λαγκάρντ.

Το γεγονός, όμως, ότι έχει τεθεί εν αμφιβόλω η συμφωνία της 21ης Ιουλίου – και μάλιστα από τον ίδιο τον Γερμανό υπουργό των Οικονομικών – αλλά και το θέμα της συμμετοχής των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος, που αποφασίστηκε στις 11 Μαρτίου, που επίσης αμφισβητείται τώρα από τον κ. Σοιμπλε, σε συνδυασμό με τις συζητήσεις περί επίσπευσης λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (μέσα στο 2012 και όχι το 2013), οδηγούν ακριβώς στην επιλογή της λεγόμενης συντεταγμένης χρεοκοπίας.

Χθες, η κ. Μέρκελ, την οποία συναντά σήμερα ο πρωθυπουργός – ημέρα κρίσιμης ψηφοφορίας για το νέο χαράτσι στα ακίνητα και μεγάλων κινητοποιήσεων – απέκλεισε για άλλη μια φορά τα σενάρια «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, αλλά έσπευσε να προσθέσει πως η διεύρυνση του μηχανισμού (EFSF) θα καταστήσει στο μέλλον δυνατή τη συντεταγμένη πτώχευση μιας χώρας.

Αλλά και ο Επίτροπος Όλι Ρεν, παρά τις επίσημες δηλώσεις της Κομισιόν ότι δεν εξετάζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt πως οι Ευρωπαίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η ατυχία για τη χώρα είναι πως αυτοί ακριβώς που την οδήγησαν στην χρεοκοπία με πράξεις και δηλώσεις τους, τώρα επιδίδονται σε κηρύγματα υπέρ της σωτηρίας της χώρας.

Ένας από αυτούς και ο πρώην «τσάρος» Γ. Παπακωνσταντίνου, που ως υπουργός Περιβάλλοντος και αρμόδιος για τη ΔΕΗ τώρα, έστειλε μήνυμα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τη δήλωσή του πως ο νέος φόρος στα ακίνητα είναι απαραίτητος για την επιβίωση της χώρας!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ