«Η κυρία Μπακογιάννη προχώρησε στη δημιουργία κόμματος για λόγους προσωπικού πείσματος, προκειμένου να μην γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν θα το πετύχει» επισήμανε μιλώντας στον Real Fm, o Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι κόμμα μπορεί να κάνει ο καθένας στην Ελλάδα, όμως «το ερώτημα είναι αν το όποιο κόμμα προσπαθεί να γεννηθεί, έχει αναφορές και εκφράζει κοινωνικές αντιστοιχήσεις» και συνέχισε:
«Το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη δεν έχει τέτοιες κοινωνικές αντιστοιχήσεις, μέχρι πέρυσι, έδινε μία μάχη, προσωπική, θεμιτή και πολιτική ταυτόχρονα, για να ηγηθεί της ΝΔ. Δώδεκα μήνες μετά, κάνει ένα κόμμα, του οποίου φαίνεται ότι ο μοναδικός σκοπός είναι να μην γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν πρόκειται να το πετύχει η κ. Μπακογιάννη. Είναι ένα κόμμα, το οποίο γίνεται για λόγους προσωπικού πείσματος και γι αυτό πιστεύω ότι δεν έχει κοινωνικές αντιστοιχίσεις στην κοινωνία και στο λαό. (...) Σας θυμίζω ότι η κα Μπακογιάννη, είναι η πολιτικός η οποία πρόθυμα ψήφισε το μνημόνιο, ανήκει στη λεγόμενη συμμαχία των "προθύμων του μνημονίου", και ως εκ τούτου, όπως και τότε έσπευσε να δώσει στήριγμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτό - από ότι προκύπτει και από τα όσα είπε- θα συνεχίσει να κάνει».
«Ακουσα την κυρία Μπακογιάννη να κάνει κριτική στις κυβερνήσεις Καραμανλή. Σκέφθηκα όμως, δεν ήταν η κυρία Μπακογιάννη παντοδύναμο νούμερο 2 στις κυβερνήσεις Καραμανλή; Δεν ήταν στην κυβερνητική επιτροπή; Δεν πέρασαν όλα αυτά που αφορούσαν ή δεν αφορούσαν την οικονομία από τα χέρια της; Δεν συναποφάσιζε; Τα 2/3 των υπουργών και υφυπουργών των κυβερνήσεων Καραμανλή δεν περνούσαν πρώτα από την έγκρισή της και μετά κατέληγαν στο υπουργικό συμβούλιο;», διερωτήθηκε.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «οι ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις, πάντοτε ήταν εκτός ΝΔ, από την εποχή που την ίδρυσε ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής (...) Σήμερα το κόμμα που πρεσβεύει τέτοιου είδους απόψεις είναι δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, η πολιτική που ακολουθεί, είναι πολιτική εμπνεύσεως νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού και αυτή η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, την αντίληψη και τη φιλοσοφία του πραγματικού σύγχρονου φιλελευθερισμού που εκφράζει σήμερα η ΝΔ.(...) Η ΝΔ είναι στην Ελλάδα, αυτό που είναι τα σύγχρονα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.»
Αποσαφήνισε, ερωτηθείς σχετικά, ότι η κεντρική πολιτική της ΝΔ διαμορφώνεται από την ηγεσία, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο αντιπρόεδροι, κ.κ. Δήμας και Αβραμόπουλος. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα απόκλισης, συμμετέχουν, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό θα συνεχίζουν να κάνουν» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι η ΝΔ επιμένει στον αντιμνημονιακό της λόγο, γιατί διαπιστώνει, ότι η πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί τη χώρα «σε ναυάγιο και αδιέξοδο».
Ταυτόχρονα σημείωσε, ότι διαβάζοντας τη συνέντευξη της Λούκας Κατσέλη στο Βήμα της Κυριακής, «νόμιζα ότι είχε κοπιάρει τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.(...) Βλέπουμε ένα ΠΑΣΟΚ που βράζει, γιατί επώνυμα και σημαντικά στελέχη του, διαπιστώνουν κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς εδώ και πολύ καιρό, ότι η πολιτική του μνημονίου, μας οδηγεί σε αδιέξοδα. Αρα, η κριτική που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ σε αυτή την πολιτική, είναι πολιτική διασφάλισης των συμφερόντων του τόπου, δεν είναι ακραία, δεν είναι απορριπτική, είναι πολιτική για να αποφύγουμε τα χειρότερα που θα έρθουν, αν συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί αυτά που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο μνημόνιο».
Τέλος επανέλαβε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ της Εθνικής συνεννόησης, αρκεί όπως είπε, ο Γ. Παπανδρέου να αντιληφθεί ότι με την πολιτική που ακολουθεί «οδηγεί τη χώρα στα βράχια» και να προχωρήσει στην αλλαγή της.
EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ