Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

H Ελλάδα θα δώσει το “παρών” στην Eurovision 2025!

  

Ωστόσο, σύμφωνα με το gpstomusic.gr, όλα τα σενάρια ως προς τον τρόπο επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής, καλλιτέχνη και τραγουδιού, είναι ανοικτά!

Αν και δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ή διαφορετική σκέψη, όπως σας είχαμε αναφέρει, η Ελλάδα ήταν αυτονόητο ότι θα λάβει κανονικά μέρος στον 69ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, στη Βασιλεία της Ελβετίας στις 13, 15 και 17 Μαίου. Μέχρι στιγμής 28 χώρες συνολικά έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στην Eurovision 2025, και ανάμεσά τους είναι η Ελλάδα και η Κύπρος.

Περισσότερες πληροφορίες για το project και τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί από την ΕΡΤ δεν υπάρχουν ακόμα. Σύμφωνα με πληροφορίες του gpstomusic.grόλα τα σενάρια ως προς τον τρόπο επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής, καλλιτέχνη και τραγουδιού, είναι ανοικτά, κάτι διαφορετικό μάλλον από την απευθείας ανάθεση-έκπληξη όπως έγινε πέρσι με την Μαρίνα Σάττι.

Σημειώνεται ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε αλλαγή στην διοίκηση της ΕΡΤ, καθώς θα έχουμε την αποχώρηση του τωρινού Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Ζούλα και την ανάληψη της θέσης από τον πρώην δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ κ. Γιάννη Παπαδόπουλο, ενώ η κ. Κατερίνα Κασκανιώτη θα παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σήμερα Τετάρτη 11/9 ο κ. Κωνσταντίνος Ζούλας έκανε τον απολογισμό του στην ΕΡΤ, ενώ την Πέμπτη  12/9 είναι προγραμματισμένη η τακτική ετήσια γενική συνέλευση της ΕΡΤ. Τη Δευτέρα 16/9 λήγει η θητεία του Προέδρου της ΕΡΤ Κ. Ζούλα, έτσι ώστε στη συνέχεια να οριστεί το νέο ΔΣ, με τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλου να αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, στις 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του προγράμματος της ΕΡΤ για την τηλεοπτική σεζόν 2024 – 2025!

Οπότε οι όποιες αποφάσεις για την διαδικασία επιλογής της Ελληνικής συμμετοχής για την Eurovision 2025 θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν μετά τις ανωτέρω ημερομηνίες. Αυτό που είναι δεδομένο – μετά και την μεγάλη προβολή που είχε ο διαγωνισμός στην Ελλάδα φέτος με την Μαρίνα Σάττι – είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολλούς καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες για την προσεχή Eurovision και ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί ότι επιθυμούν να εκπροσωπήσουν την χώρα μας είναι η Evangelia, η Josephine, ο good job nicky, η Τάνια Μπρεάζου, η Shaya, κ.α.

Όσον αφορά στην Ελληνική αποστολή η μόνη γνωστή αλλαγή που υπάρχει είναι η αποχώρηση της κας. Σοφίας Δρανίδου, Αρχηγού της αποστολής και στην Eurovision 2024 μετά από δεκαετή ενασχόληση με τον διαγωνισμό. Είναι γεγονός ότι η ομάδα που έχει χειριστεί το project Eurovision με υπεύθυνη την Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ κα. Δώρα Χειράκη διαθέτει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απαιτείται, κι όλες οι διαδικασίες, οι οποίες χρειάστηκαν να ακολουθηθούν, ολοκληρώθηκαν μέσα στα χρονοδιαγράμματα κι έτσι αναμένεται να γίνει και το επόμενο διάστημα.

Πηγή: gpstomusic.gr