Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΔΕΡΒΕΝΙ: Κινηματογράφος «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» | Πρόγραμμα Ταινιών

  

Σάββατο 24 Αυγούστου στις 21:30 & Κυριακή 25 Αυγούστου στις 23:00

Μνήμη (Memory) 

Δραματική | 2023, Διάρκεια: 103'


 

Σκηνοθεσία: Μισέλ Φράνκο

Ηθοποιοί:Τζέσικα Τσαστέιν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Mπρουκ Τίμπερ, Μέριτ Γουίβερ

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα που βρίσκεται στα πρώτα στάδια άνοιας και μιας γυναίκας με τραυματικό παρελθόν, δύο ανθρώπων που ταλανίζονται από τη μνήμη με αντίθετο τρόπο. Ο ένας θέλει να θυμηθεί, αλλά δεν μπορεί, ο άλλος θέλει να ξεχάσει, μα αδυνατεί. Εκείνη, πρώην αλκοολική, ζει μόνη με την έφηβη κόρη της, προσπαθώντας διαρκώς να απωθήσει ένα σκοτεινό μυστικό που κουβαλά μέσα της από χρόνια. Εκείνος είναι ένας καλοσυνάτος και φιλικός άντρας, πρώην συμμαθητής της, που μένει με τον αδερφό του. Μπορεί να θυμηθεί οτιδήποτε από το παρελθόν του, ωστόσο τα γεγονότα του παρόντος συνήθως γλιστρούν από το εύθραυστο μυαλό του. Οι δυο τους θα βρεθούν ξανά μετά από καιρό σε ένα reunion του παλιού της σχολείου. Σταδιακά θα αρχίσει να εγκαθιδρύεται ανάμεσά τους μια αισθηματική πιθανότητα: μια εκκολαπτόμενη ερωτική συνθήκη και μια παραδοχή του πόσο κατανοεί και νοιάζεται ο ένας τον άλλο.




Κυριακή 25 Αυγούστου | 21:00

Κατάκ: η γενναία φάλαινα (Katak: The Brave Beluga) 

Animation | 2023, Διάρκεια: 82'


 

 Σκηνοθεσία: Κριστίν Νταλέρ – Ντιπόν, Νιλά Λεμέ

Η τρυφερή, συγκινητική αλλά και αστεία υποθαλάσσια περιπέτεια ενηλικίωσης μιας μικρής Μπελούγκα φάλαινας που ανυπομονεί να μεγαλώσει. Ενώ όλοι οι συνομήλικοί του έχουν γίνει άσπρες φάλαινες, όπως προβλέπεται για την ηλικία τους, ο Κατάκ είναι ακόμα μικρός και γκρι. Για να αποδείξει πως έχει μεγαλώσει κι εκείνος αλλά και για να υλοποιήσει την τελευταία επιθυμία της πολυαγαπημένης του γιαγιάς ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στον Μεγάλο Βορρά. Όσο απομακρύνεται από το σπίτι του, αποκτά τους πιο απροσδόκητους φίλους στα πιο απίθανα μέρη του ωκεανού και σύντομα καταλαβαίνει πως η διαφορετικότητά του είναι που τον κάνει μοναδικό και ενίοτε το να είσαι ο εαυτός σου είναι η πιο θαρραλέα εκδοχή σου.


Δευτέρα 26 & Τρίτη 27 Αυγούστου | 21:30

Ο τελευταίος αυτοκράτορας (The Last Emperor) 

Ιστορική | 1987, Διάρκεια: 163'


 

Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Ηθοποιοί: Τζον Λον, Τζόαν Τσεν, Πίτερ Ο' Τουλ, Ριουίτσι Σακαμότο

Η αριστουργηματική ταινία των 9 Οσκαρ και τεράστια εμπορική επιτυχία, ναυαρχίδα της φιλμογραφίας του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι για τη ζωή του τελευταίου Κινέζου αυτοκράτορα, όταν σε ηλικία μόλις τριών ετών αποσπάστηκε βίαια από τη μητέρα του και μεταφέρθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη. Μερικές μέρες αργότερα ανέλαβε τον θρόνο και έγινε αυτοκράτορας της Κίνας. Μέσα από τα μάτια του παρακολουθούμε την ταραχώδη ιστορία της Κίνας από τις αρχές του 20ού αιώνα ως τη δεκαετία του ’80.

Η ταινία κυκλοφορεί σε 4Κ επανέκδοση για να την απολαύσουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη οι νέες γενιές και να ξαναζήσουν τη μαγεία της οι παλαιότεροι.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ»