Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο κορυφαίος ηθοποιός Ντόλαντ Σάδερλαντ

 

Ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ, πρωταγωνιστής ταινιών όπως οι «Αγώνες Πείνας» (Τhe Hunger Games) και το Animal House, πέθανε σε ηλικία 88 ετών μετά από μακροχρόνια ασθένεια. 
Σύμφωνα με το Variety, την είδηση έκανε γνωστή το πρακτορείο CAA, που τον εκπροσωπούσε. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, αλλά ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 
Ο Καναδός σταρ, γνωστός επίσης για τους ρόλους του στο Klute και στο Ordinary People, είχε μια αξιόλογη κινηματογραφική καριέρα που διήρκεσε πάνω από επτά δεκαετίες. Για περισσότερο από μισό αιώνα, ο βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός έγινε γνωστός για τους πολυσχιδείς ρόλους του, ερμηνεύοντας με άνεση τόσο κακούς, όσο και καλοκάγαθους χαρακτήρες.
Ο θρυλικός ηθοποιός είναι γνωστός για τις συμμετοχές του σε διάσημες ταινίες, όπως οι «Και οι 12 ήταν καθάρματα», «MASH», «Klute» και «Don't Look Now». Επίσης, είχε έναν χαρακτηριστικό ρόλο στην κινηματογραφική σειρά ταινιών «Hunger Games», ως ο... κακός της υπόθεσης.

Είχε λάβει τιμητικό Βραβείο της Ακαδημίας και είναι ο πατέρας του βραβευμένου με Emmy ηθοποιού Κίφερ Σάδερλαντ, ο οποίος και κοινοποίησε την είδηση του θανάτου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Με βαριά καρδιά, σας ενημερώνω ότι ο πατέρας μου, Ντόναλντ Σάδερλαντ, έφυγε από τη ζωή. Προσωπικά, τον θεωρώ ως έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου», έγραψε στην ανάρτησή του. «Ποτέ δεν πτοήθηκε από κάποιον ρόλο… του καλού, του κακού ή του άσχημου. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε. Κανείς δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω. Την έζησε τη ζωή του».