Ο καθηγητής Γεώργιος Ανδ. Γεωργαντοπουλος, ομότιμος καθηγητής σχολής Ικάρων, έλαμψε με την παρουσία του και κυρίως με την ομιλία του στο saveetha university στο chennai (mandras) στην Ινδία.
Όπως είχαμε ανακοινώσει νωρίτερα ο καθηγητής από το Δερβένι Κορινθίας είχε προσκληθεί σαν επίτιμος προσκεκλημένος ( chief guest of honour) για να
ανοίξει το διεθνες επιστημονικό συνέδριο του saveetha university ενός από των μεγαλύτερων πανεπιστημίων στην Ινδία.
ανοίξει το διεθνες επιστημονικό συνέδριο του saveetha university ενός από των μεγαλύτερων πανεπιστημίων στην Ινδία.
Η εναρκτήρια ομιλία του προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θαυμασμό στους συνέδρους καθώς αναφέρθηκε εκτενώς στην συμβολή της Ελλάδας και των ευρωστινιων επιστημόνων στην έρευνα και στις τεχνολογικές εξελίξεις.
Τόνισε και ανέλυσε ιδιαίτερα τις σχέσεις των δύο λαών ( Ελλάδας και ινδιας) καθώς και την προσφοράς τους στον Παγκόσμιο πολιτισμό από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Ενθουσιασμός υπήρξε στους ακροατές όταν αναφέρθηκε στην πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και στην παγκόσμια προσωπικότητα του Μαχάτμα Γκάντι λέγοντας γι αυτόν χαρακτηριστικά την γνωστή του ρήση "first they ignore you, then they laugh at you, later they fight you then you win" που σημαίνει "πρώτα σε αγνοούν, έπειτα γελούν μαζί σου, μετά σε πολεμούν και τότε κερδίζεις.
Ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον είχε επίσης η εναρκτήρια επιστημονική ομιλία του για τα οριακά στρώματα και εφαρμογές τους στην σύγχρονη επιστήμη καθώς οι ερωτήσεις από το κοινό απέδειξαν την απήχηση του συγκεκριμένου ερευνητικού πεδίου. Ο καθηγητής επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τον πρύτανη και την διευθύντρια του Πανεπιστημίου. Σε αυτήν την συνάντηση συμφωνήθηκαν συνεργασίες επιστημονικές μεταξύ ακαδημαϊκών των δύο χωρών όπως ερευνητικά προγράμματα και ανταλλαγή φοιτητών από την Ευρωστίνη, την Πάτρα και φυσικά από την Ινδία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης είχε η ομιλία της κορης του Χριστίνας Γεωργαντοπουλου , Προεδρο (Head) του τμηματος Μηχανικων του Πολυτεχνειου του Μπαχρειν, πάνω στην επίλυση Ροών σε βιομηχανικές εφαρμογές καθώς και του γαμπρου του Νικολαου Βασιλικου, Καθηγητη του Πολυτεχνειου του Μπαχρειν, σχετικα με την αναπτυξη των φωτοβολταϊκών και εφαρμογές τους για παραγωγή πράσινης ενέργεια. Ενδιαφέρουσες συζητήσεις μεταξύ συνέδρων απέδειξαν ότι η συνεργασία σε επιστημονικό επίπεδο ελληνικων και ινδικων ερευνητικών ομάδων είναι δεδομένη και ιδιαίτερα προσοδοφόρα για την χώρα μας και τη περιοχή μας. Η προβολή των συναντήσεων ήταν ιδιαίτερη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του chennai ενώ το ενδιαφέρον και ο θαυμασμός των φοιτητών και ερευνητών της Ινδίας αλλά και από 30 άλλες χώρες πραγματικά χαρακτηριστικός. Η παρουσία του καθηγητή ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγο του Δέσποινα Γεωργαντοπουλου, φιλόλογο, ήταν απόλυτα επιτυχής στην Ινδία και θεωρείται δεδομένη η έναρξη και ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο προσφέροντας προβολή και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της περιοχής μας αλλά και της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.