Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Εκλογές στη Γαλλία – Εκτίμηση ψήφου: Πρωτιά για την Αριστερά, τρίτη η Λεπέν πίσω από τον Μακρόν

Εκλογές στη Γαλλία – Εκτίμηση ψήφου: Πρωτιά για την Αριστερά, τρίτη η Λεπέν πίσω από τον Μακρόν – Οι αντιδράσεις (liveblog) 

Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία δείχνει η πρώτη εκτίμηση ψήφου που φέρνει στην πρώτη θέση την αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο, στη δεύτερη το κόμμα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν να σημειώνει μεγάλες απώλειες και να καταλαμβάνει την τρίτη θέση

  • Νέο Λαϊκό Μέτωπο: 172 –192 έδρες
  • Μαζί (Εμανουέλ Μακρόν): 150 – 170 έδρες
  • Εθνική Συσπείρωση (Μαρίν Λεπέν): 132 – 152 έδρες
Εκλογές στη Γαλλία – Εκτίμηση ψήφου: Πρωτιά για την Αριστερά, τρίτη η Λεπέν πίσω από τον Μακρόν – Οι αντιδράσεις (liveblog)

Τα επόμενα βήματα

Κροατία – Ελλάδα 69-80: Παρίσι ερχόμαστε!, Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική μπάσκετ

 Κροατία – Ελλάδα 69-80: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Εθνική μπάσκετ 

Η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας νίκησε με 80-69 την Κροατία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Με μία τρομερή ομαδική εμφάνιση και κορυφαίους τους Καλάθη, Παπαγιάννη και Αντετοκούνμπο, η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας “σκότωσε” και την Κροατία στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ και εξασφάλισε το μοναδικό “εισιτήριο” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους θα επιστρέψει για πρώτη φορά μετά το 2008.

«Ερυθρόλευκη» γιορτή στην Τήνο για τα Ευρωπαϊκά τρόπαια!

 «Ερυθρόλευκη» γιορτή στην Τήνο για τα Ευρωπαϊκά τρόπαια!   

To ταξίδι των ευρωπαϊκών τροπαίων του ποδοσφαιρικού

Ολυμπιακού στην Eλληνική επικράτεια συνεχίστηκε μ' επίσκεψη στην Τήνο!

Οι φίλοι του Ολυμπιακού πρόκαλεσαν... χαμό και στο νησί της Μεγαλόχαρης με τις κούπες του Conference League και του Υοuth League να πηγαίνουν μεταξύ άλλων τοπονυμίων του νησιού στο κορύφαιο του: στον ιερό ναό της Παναγίας. 

Οι ντόπιοι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τις δύο κούπες, ενώ μάλιστα υπήρξε γιορτή με καπνογόνα και βεγγαλικά


Euro 2024: Επεισόδια από Τούρκους σε ολλανδικές πόλεις μετά τον αποκλεισμό

 ollandia_episodia_xr 

 

Άγρια επεισόδια προκάλεσαν Τούρκοι που διαμένουν στην Ολλανδία, μετά τη λήξη του χθεσινοβραδινού αγώνα στο Βερολίνο, που βρήκε νικητές τους «οράνιε» με 2-1, με συνέπεια να προκριθούν στα ημιτελικά του Euro.

Ο αποκλεισμός και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε (ανατροπή μέσα σε πέντε λεπτά) δεν άρεσε στους Τούρκους της Ολλανδίας, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους διαφόρων ολλανδικών πόλεων, όπως η Χάγη και το Αϊντχόφεν και συγκρούστηκαν τόσο με ντόπιους, όσο και με αστυνομικούς.

 Νωρίτερα, Τούρκοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του «Ολυμπιακού Σταδίου» του Βερολίνου, είχαν φροντίσει να προκαλέσουν, με τον χαιρετισμο των «Γκρίζων Λύκων».