Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη: Συνεδρίασε η εδαφική επιτροπή για τις δράσεις και τα έργα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη: Συνεδρίασε η εδαφική επιτροπή για τις δράσεις και τα έργα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 

Συσκέψεις για το θέμα των δράσεων και των έργων της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τις μεταλιγνιτικές περιοχές και για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, εν’ όψει φθινοπώρου και χειμώνα, έγιναν στην Τρίπολη.

Οι συζητήσεις οργανώθηκαν απ’ την Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Όσον αφορά τα εδαφικά σχέδια της Μεγαλόπολης, συνεδρίασε η περιφερειακή εδαφική επιτροπή, που έχει αναλάβει να … τρέξει όλα τα θέματα που αφορούν τις προσκλήσεις, τις δράσεις, τα έργα και τις προτάσεις για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

Έχουμε ολοκληρώσει τον σχεδιασμό, έχουν βγει οι πρώτες δράσεις του προγράμματος, έρχονται τους επόμενους δύο μήνες και νέες προσκλήσεις“, είπε, σε συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, αμέσως μετά το τέλος των συσκέψεων. 

Αναφερόμενος στην ίδρυση και λειτουργία του ” κόμβου βιοοικονομίας ” στη Μεγαλόπολη, ο περιφερειάρχης, στάθηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που αυτός θα προσφέρει σ’ όλους τους δήμους της μεταλιγνιτικής εποχής.

Είπε χαρακτηριστικά : “Συζητήσαμε όλες τις λεπτομέρειες, τους τρόπους λειτουργίας του, αλλά και τις προτάσεις που υπάρχουν. Είμαστε ικανοποιημένοι απ’ την πρόοδο, σύντομα θα υλοποιηθούν ουσιαστικές δράσεις. Στόχος είναι η εδαφική επιτροπή που δημιουργήθηκε να συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να προχωρήσουν πιο γρήγορα όλα όσα σχεδιάζονται”.

Για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, στη σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε να επισπευστούν όλοι οι καθαρισμοί ρεμάτων, χειμάρρων, ξεροπόταμων, σ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και να προχωρήσουν όλες οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη ή σε εκκρεμότητα.

Συγχρόνως, συζητήθηκαν και τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα.