Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

ΔΕΡΒΕΝΙ: Κινηματογράφος «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» | Πρόγραμμα Ταινιών

  

Τετάρτη 7 Αυγούστου | 2 προβολές 21:00 & 23:00

Μικρά πρόστυχα γράμματα (Wicked Little Letters)


 

Μαύρη Κωμωδία | 2023, Διάρκεια: 100' 

 Αγγλία 1920, στη μικρή πόλη του Λίτλχαμπτον. Μια πόλη γεμάτη με ιδιότυπους ανθρώπους και σφιχτό κουτσομπολιό. Εκεί ζει και η Ιντιθ, κόρη ενός αυστηρού, συντηρητικού, στην πορεία κακοποιητικού πατέρα και μιας υποταγμένης μητέρας, και αγωνίζεται να τα κάνει όλα σωστά και ηθικά για να μην προκαλεί την οργή των γονιών της. Όταν, στο διπλανό σπίτι, μετακομίσει η ελευθέρων ηθών, ατίθαση Ιρλανδή Ρόουζ, μητέρα μιας μικρής αεικίνητης κόρης, παρέα με τον μαύρο σύντροφό της, το χωριό θα βρει το νέο αντικείμενο κουτσομπολιών αλλά η Ιντιθ θα βρει για πρώτη φορά μια φίλη. Καθώς, ωστόσο, η Ιντιθ και άλλοι κάτοικοι θ' αρχίσουν να λαμβάνουν ανώνυμα γράμματα εκρηκτικής βωμολοχίας και... δημιουργικών προσβολών, οι (αβάσιμες, αλλά ποιος νοιάζεται), υποψίες θα στραφούν αμέσως στη νεοφερμένη γυναίκα

Σκηνοθεσία: Τέα Σάροκ

Ηθοποιοί: Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τίμοθι Σπολ, Τζέμα Τζόουνς



Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Αυγούστου | 21:30

Fly me to the moon 


 

Ρομαντική Κομεντί | 2024, Διάρκεια: 132'

Η ταινία διαδραματίζεται τη δεκαετία του ΄60 και επικεντρώνεται στην προετοιμασία της αποστολής του Apollo 11 στη Σελήνη. Το είχε υποσχεθεί ο Τζον Φ. Κένεντι, η Αμερική θα έφτανε στο φεγγάρι ως το τέλος εκείνης της δεκαετίας. Το ορκίστηκε κι ο Ρίτσαρντ Νίξον, ώστε αμερικανικό όνειρο να μη μείνει ανεκπλήρωτο. Όμως η χρονιά είναι το 1969 και η NASA υποφέρει από... κατάθλιψη, από την τραγωδία του Apollo 1 κι από έλλειψη χρημάτων. Τι χρειάζεται; Κατά τον μυστικό πράκτορα της Κυβέρνησης χρειάζεται την Κέλι Τζόουνς, μια ρηξικέλευθη μαρκετίστα, διατεθειμένη να υποδυθεί κάθε ρόλο, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Όταν, ωστόσο, η Κέλι αναλαμβάνει το φρεσκάρισμα της εικόνας της NASA και της διαδρομής προς την προσσελήνωση, ο διευθυντής του προγράμματος εκτόξευσης, Κόουλ Ντέιβις, είναι ο μόνος που θα προβάλλει αντιστάσεις στην εμπορευματικοποίηση της επιστήμης - όχι, βέβαια, και στη γοητεία της ίδιας της Κέλι η οποία λαμβάνει εντολή να οργανώσει μια ψεύτικη, εφεδρική προσεδάφιση στο φεγγάρι και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει πραγματικά.

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Μπερλάντι

Ηθοποιοί: Σκάρλετ Γιόχανσον, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Γούντι Χάρελσον



Σάββατο 10 Αυγούστου στις 21:30 & Κυριακή 11 Αυγούστου στις 23:00

Μυστήριο στη Βενετία (A Haunting in Venice)


 

Μυστηρίου | 2023, Διάρκεια: 103'

Μετά και την τελευταία του αποστολή ο Ηρακλής Πουαρό αποσύρεται σε ένα βενετσιάνικο αρχοντικό προκειμένου να περάσει ήσυχα ταυπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Μέχρι τη στιγμή που θα κάνει την εμφάνισή της η διασημότερη συγγραφέας βιβλίων μυστηρίου και παλιά φίλη του Πουαρό, Αριάδνη Όλιβερ. Η Αριάδνη θα καλέσει τον παλιόφιλο Πουαρό σε μια σεάνς (πνευματιστική συγκέντρωση) που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ίδιο βράδυ (το βράδυ της Ημέρας των Αγίων Πάντων, το γνωστό μας Χάλοουιν) και εκείνος θα δεχτεί, αν και με κάποια διστακτικότητα. Όταν τελικά ένας από τους συμμετέχοντες καταλήξει δολοφονημένος, ο Πουαρό θα πρέπει να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να βρει τον ένοχο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ορθολογιστικό κομμάτι του εαυτού του που πιστεύει πως τα φαντάσματα δεν είναι αληθινά. Ή μήπως είναι;

Βασισμένο χαλαρά στο βιβλίο «Πάρτι για Δολοφόνους» της Αγκάθα Κρίστι. Όλη η δράση εκτυλίσσεται εν μέσω μια βραδινής θεομηνίας, φτιάχνοντας από την αρχή ένα στερεοτυπικό μεν, αποδοτικό δε προσκήνιο επικείμενου θανάτου, τρομερών μυστικών και σοκαριστικών αποκαλύψεων.

Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα

Ηθοποιοί: Κένεθ Μπράνα, Μισέλ Γεό, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Τίνα Φέι



Κυριακή 11 Αυγούστου | 21:00

Τα μυαλά που κουβαλάς 2 (Inside Out 2


 

Animation | 2024, Διάρκεια: 100'

Η μικρή Ράιλι μεγάλωσε - είναι πλέον έφηβη. Και μέσα της γίνεται χαλασμός: τα «κεντρικά» έρχονται αντιμέτωπα με μια ξαφνική κατεδάφιση για να κάνουν χώρο για κάτι εντελώς απρόσμενο: νέα συναισθήματα! Η Χαρά, η Λύπη, ο Θυμός, ο Φόβος και η Αηδία, που χρόνια τώρα διευθύνουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν όταν εμφανίζεται το Άγχος. Και φαίνεται πως έχει και παρέα...

Η νέα ταινία της Pixar αποτελεί τη λογική συνέχεια εκείνης που μας έμαθε την τότε μικρή Ράιλι και μας συστήνει το τρομαχτικό «τέρας» της εφηβείας, το πιο δύσκολο, σε στιγμές ακαταλαβίστικο, μεταβατικό στάδιο στη ζωή ενός ανθρώπου και όλα όσα εκείνο φέρνει μαζί του!

Σκηνοθεσία: Κέλσι Μαν

 


Δευτέρα 12 & Τρίτη 13 Αυγούστου | 21:30

Ζώνη ενδιαφέροντος (The Zone of Interest) 


 

Δραματική | 2023, Διάρκεια: 105'

Ο Ρούντολφ Ες, ο Διοικητής του Άουσβιτς, είναι ένας ήρεμος άντρας, σύζυγος με κατανόηση - ακόμα κι όταν η γυναίκα του, Χέντβιγκ, προβάλλει αντιστάσεις για την επικείμενη μετάθεσή του: εκείνη δεν θέλει να μετακομίσουν, θέλει να μείνουν εδώ, είναι ιδανικός τόπος για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, δίπλα στη φύση, με την απλότητα της βουκολικής ζωής. Η ζωή στο σπίτι κυλά με τις αναμενόμενες μεταπτώσεις, εντολές στις υπηρέτριες (αποστεωμένες, βωβές κοπέλες, τυχερές που κάθε τόσο η κυρία τούς μοιράζει ρούχα κι εσώρουχα που βρήκε... πού;), «εργάτες» με ριγέ στολές που φέρνουν «λίπασμα» για τον κήπο, ευχάριστο απογευματινό τσάι με άλλες κυρίες αξιωματικών και χαριτωμένα κουτσομπολιά, ή σχόλια για μόδες, σαν το όμορφο φορεματάκι που η μία πήρε από εκείνη την Εβραιοπούλα. Ανεμελιά για τα παιδιά που απολαμβάνουν το μπάνιο τα Σαββατοκύριακα. Εντάσεις με την πεθερά, τη μητέρα της Χέντβιγκ, τη μόνη που αφήνει να διαφανεί μια απορία για το ανθυγιεινό περιβάλλον. Και στο φόντο το φουγάρο που φτύνει μαύρο καπνό και δυσοσμία που νομίζεις ότι αισθάνεσαι. Ακριβώς δίπλα εξελίσσεται η μεγαλύτερη τραγωδία του 20ού αιώνα.

Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών για ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην καρδιά του σκοταδιού, όπου φρίκη, γαλήνη, γενοκτονία και γλυκιά ζωή αγκαλιάζονται με έναν αποστασιοποιημένο κινηματογραφικά τρόπο. Η πιο δυνατή ταινία της χρονιάς.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Γκλέιζερ

Ηθοποιοί: Σάντρα Χίλερ, Kρίστιαν Φρίντελ, Μαξ Μπεκ