Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Η Ελλάδα είπε αντίο στον μεγάλο Έλληνα και αγωνιστή Μανώλη Γλέζο


Υπό την σκέπη της Ακρόπολης όπου η σημαία κυμάτιζε μεσίστια ελάχιστοι συγγενείς – λόγω των μέτρων του κορονοϊού αποχαιρέτισαν έναν μεγάλο Έλληνα, τον Μανώλη Γλέζο που μας άφησε μόνους μας στην μεγάλη μάχη.
Στο ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου της Αθήνας ειπώθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Γλέζο,. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καθώς ο ίδιος το είχε ζητήσει περίπου προ τριετίας από τον ίδιο τον κ. Ιερώνυμο.

Η γυναίκα του, Τζώρτζια, τα δυο παιδιά με τους/τις συζύγους τους και τα τέσσερα εγγόνια αποχαιρέτησαν τον Μανώλη τους, σε μια κηδεία που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν πάνδημη.
Ο Μανώλης Γλέζος με το φέρετρό του τυλιγμένο με την γαλανόλευκη κηδεύτηκε σήμερα από το Α Νεκροταφείο χωρίς τις τιμές που όλοι θα ήθελαν να του αποδώσουν, χωρίς ίσως χιλιάδες ανθρώπους να είναι εκεί για να του πουν το τελευταίο αντίο και να τον ευχαριστήσουν για όλα όσα έκανε για την αγαπημένη του πατρίδα.
Παρών και με όλες τις προφυλάξεις ήταν εκεί και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο μεγάλος αγωνιστής «έφυγε» τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 98 χρονών. Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη όπως αποφασίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα.
Σήμερα, η ελληνική σημαία στον βράχο της Ακρόπολης  κυμάτιζε μεσίστια, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα και ήρωα., ενώ χτυπούσαν πένθιμα οι καμπάνες στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή, στην Πάρο. (Η καταγωγή του Μ. Γλέζου ήταν κατά το ήμισυ από τη Νάξο και από την Πάρο). Μεσίστιες κυμάτιζαν οι σημαίες και στα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών όλης της χώρας.



Η παράκληση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου
«Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου, λόγω των περιορισμών που ισχύουν, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Γνωρίζουμε ότι οι σκέψεις των ανθρώπων που τον γνώρισαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, των φίλων του, των συναγωνιστών του, των συγγενών του και των συγχωριανών του, τον συντροφεύουν», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Μανώλη Γλέζου, που παρακαλεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στη Βιβλιοθήκη Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948)”.