Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1: Παλικαρίσιο διπλό στο Περιστέρι

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1: Παλικαρίσιο διπλό στο Περιστέρι 
Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό που επικράτησε με σκορ 1-0 του Ατρόμητου, στο Περιστέρι, ενώ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 73’. Βαλμπουενά και Χασάν ξεκλείδωσαν την άμυνα των «κυανόλευκων».
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός λύγισε τον Ατρόμητο στις καθυστερήσεις. Αυτή τη φορά ήταν ο Αχμέντ Χασάν ο άνθρωπος που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 90+1 και έκανε το 1-0 για την ομάδα του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και ήταν κυρίαρχοι δεν μπορούσαν να βρουν το γκολ. Από το 73’ και μετά το ματς άρχισε να στραβώνει εξαιτίας της αυστηρής δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Ομάρ και άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Χασάν, ωστόσο καθάρισε στο 90+1 εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική πάσα του Βαλμπουενά.
Η ομάδα του Πειραιά μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι έχοντας τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και βγάζοντας επιθετικότητα από τα πρώτα λεπτά. Ο Σουντανί στο 3’ έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή και ο Μέγιερι μπλόκαρε δύσκολα και με διπλή προσπάθεια.   Ολυμπιακός είχε μπει στο γήπεδο παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και ανοίγοντας εύκολα την άμυνα της ομάδας του Περιστερίου. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πολύ καλό ματς από τη μέση και μπροστά και έδειχναν πως το ματς ήταν στα χέρια τους έχοντας ενέργεια στο
παιχνίδι τους και πολύ ωραίους συνδυασμούς. Στο 18’ ο Μαρτίνς έχασε λόγω τραυματισμού τον Σουντανί και έβαλε στη θέση του τον Φορτούνη. Η απώλεια του Αλγερινού αποδείχτηκε πολύ σημαντική για την εικόνα του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή που ο Σουντανί έφυγε από το παιχνίδι οι Πειραιώτες έχασαν αρκετή από την ενέργεια τους.
Ο Μπουχαλάκης και ο Βαλμπουενά ήταν αυτοί που δημιούργησαν φάσεις στο 23’ για τον Ομάρ και στο 27’ για τον Ελ Αραμπί, αλλά κανείς τους δεν τις αξιοποίησε. Σιγά-σιγά ο Ατρόμητος έφερνε το ματς στα μέτρα του και κινδύνευε όλο και λιγότερα η εστία του Μέγιερι. Ο Ούγγρος πορτιέρε αισθάνθηκε ξανά τον Ολυμπιακό στο 45’ όταν ο Μασούρας έκανε εξαιρετική κεφαλιά μέσα από την περιοχή και απέκρουσε, ενώ στη συνέχεια νέα κεφαλιά του Έλληνα εξτρέμ έδιωξε πάνω από τη γραμμή ο Γούτας. Κάπως έτσι το 0-0 δεν άλλαξε στα πρώτα 45 λεπτά.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε πάλι την κατοχή της μπάλας και το έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν έβγαζε την επιθετικότητα που έβγαλε στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα. Ο Μαρτίνς βλέποντας πως το 0-0 δεν άλλαζε αποφάσισε στο 59’ να περάσει και τον Χασάν στο γήπεδο αντί του Μασούρα και να παίξει με δύο επιθετικούς. Ο Φορτούνης και ο Βαλμπουενά έπαιξαν στα άκρα. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει ευκαιρίες όπως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 66’ ο Βαλμπουενά με μαγική μπαλιά βρήκε τον  Ομάρ που είχε κάνει κίνηση στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν μπόρεσε να ευστοχήσει. Ο Ολυμπιακός άρχιζε να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την εστία του Μέγιερι, αλλά οι ισορροπίες στο παιχνίδι άλλαξαν στο 73’. Ο Ομάρ έκανε ένα φάουλ στη μεσαία γραμμή στον Νταβιώτη και ο Ελβετός ρέφερι έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νορβηγό. Μία απόφαση αυστηρή από τον διαιτητή της αναμέτρησης που άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες. Ο Μαρτίνς έβγαλε από τον αγώνα τον Ελ Αραμπί και έβαλε τον Γκασπάρ και ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ χωρίς τον πρώτο του σκόρερ. Το βρήκε αυτό στις καθυστερήσεις με τον Βαλμπουενά να ξεκλειδώνει και αυτή την άμυνα. Ο Γάλλος έβγαλε τη μαγική πάσα στον Χασάν και αυτός με κεφαλιά νίκησε τον Μέγιερι για να κάνει το 0-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ένα γκολ που αποδείχτηκε «χρυσό» για τον Ολυμπιακό αφού του έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς σε μία δύσκολη έδρα και σε ένα σημείο που όλα έδειχναν να έχουν στραβώσει.
Ατρόμητος: Μέγιερι, Νάτσος, Κιβρακίδης, Γούτας, Μάντσον (90’ Ραμπέλο), Μπουσούλατζιτς, Ούμπιδες, Βέλλιος, Ενσικουλού (70’ Μπαένα), Ντε Πάουβ (41’ Νταβιώτης).
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά, Μασούρας (59’ Χασάνβ), Σουντανί (18’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Γκασπάρ).