Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ο Άρης «πάτησε» τον ΠΑΟΚ με τεσσάρα!

Άρης - ΠΑΟΚ 4-2: Το αήττητο έγινε σμπαράλια στο «Βικελίδης»! (vids)
Το αντίπαλο δέος του ΠΑΟΚ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο Άρης, έμελλε να βάλει εμφατικό τέλος στο αήττητο σερί των 51 αγώνων του «δικεφάλου του Βορρά»!
Στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, οι «κίτρινοι» δεν επιβλήθηκαν απλά, αλλά κατανίκησαν τον μεγάλο τους αντίπαλο, τον οποίο φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ για να φτάσουν στο εντυπωσιακό 4-2! και έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό της πόλης, όταν το παιχνίδι παίζεται στα ίσια. Και σε ένα ντέρμπι
χωρίς… παρατράγουδα, χωρίς περίεργες αποφάσεις, χωρίς τα… γνωστά των τελευταίων χρόνων, έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει.
Εδειξε γιατί και στον πρώτο γύρο άξιζε και έπρεπε να νικήσει τον ΠΑΟΚ. Και τελικά τον νίκησε όπως έπρεπε. Εμφατικά. Πεντακάθαρα. Στα ίσια. Διότι όταν το παιχνίδι παίζεται στα ίσια, ο Αρης είναι το αφεντικό της πόλης. Και σήμερα το έδειξε. Εμφατικά. Και τους αποστόμωσε όλους.
Για να το πετύχουν, μάλιστα, χρειάστηκε να «γυρίσουν» το ματς, καθώς έμειναν πίσω στο σκορ πολύ νωρίς από τη γκάφα του Κουέστα και το «ριμπάουντ» του Σβιντέρσκι, στο10΄ .
Στη συνέχεια, όμως, ο Άρης -πέρα από ψυχή- έδειξε και θαυμαστή αποτελεσματικότητα: Για του λόγου το αληθές, η ομάδα του Ένινγκ είχε 4 τελικές στην εστία και τις έκανε όλες γκολ (  17' Λάρσον, 41' Βέλεθ, 47' Ρόουζ, 70' Λούκας) !
Ο ΠΑΟΚ πάσχισε για να ξαναμπεί στο ματς στο β' μέρος, τόσο στο 47΄, μετά το 3-1 του Ρόουζ όσο και μετά , στο 70΄ το 4-1 του Λούκας, κατάφερε να μειώσει με τον Μάτος, στο77΄,όμως η ιστορία έμελλε να γράψει ότι το σερί του σταμάτησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης»...

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Ρόουζ, Γκάμα (90'+2' Μαρτίνεθ), Ματίγια, Λούκας, Φετφατζίδης (89' Μπα), Λάρσον (65' Ντουρμισάι), Ιντέγε.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίφκοβιτς, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ίνγκασον, Μάτος, Μαουρίτσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (75' Ντάγκλας), Πέλκας, Λημνιός (62' Μπίσεσβαρ), Σβιντέρσκι (72' Άκπομ).
==========
 Έτσι οι «ασπρόμαυροι» παρέμειναν στο +2 από τον Ολυμπιακό που την Κυριακή (5/1) αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.
Τι και αν ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα με τον Βόλο, δημιουργώντας και χάνοντας πολύ περισσότερες ευκαιρίες; Το ποδόσφαιρο δεν είναι... δίκαιο άθλημα, έτσι η απόλυτη ευστοχία της ομάδας του Βόλου της χάρισε και τη νίκη το βράδυ του Σαββάτου (4/1) στο «Γεντί Κουλέ» με σκορ 1-2!
Η ομάδα της Μαγνησίας, η οποία αγωνίστηκε πιθανότατα με τον υπηρεσιακό Βίκτορ Μπασάντρε για τελευταία φορά στον πάγκο της πριν αναλάβει νέος τεχνικός, έδειξε εξαρχής τις προθέσεις της παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με την κεφαλιά του Λύρατζη στο 35'.
Ο ΟΦΗ πίεσε κι έφτασε στην ισοφάριση στο 59' με τον Νέιρα, ωστόσο λίγο αργότερα ο Βόλος έκανε το... 2/2 στις κεφαλιές, αυτή τη φορά με τον Ζοάο, κρατώντας το 1-2 μέχρι το φινάλε και φεύγοντας με ένα υπερπολύτιμο τρίποντο από το Ηράκλειο.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Κοροβέσης, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Νέιρα, Σακόρ (7' λ. τρ. Βαζ, 77' Μάνος), Στάικος, Σεμέδο, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο.
ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Βίκτορ Μπασάντρε): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Οικονόμου, Τσίκα, Μαξ, Τσοκάνης, Τόρες (87’ Τσαούσης), Γκουαρατσένα (63’ Μπαλογιάννης), Λύρατζης, Γέντρισεκ (74’ Ζοάο).
====================
 
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι μιας και σημειώθηκαν τρία γκολ στο τελευταίο τέταρτο.
Οι Αρκάδες μπορεί να είχαν τις ευκαιρίες για να προηγηθούν αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που βρήκαν δίχτυα με υπέροχη ενέργεια του Γιώργου Μανούσου στο 75'. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο απάντησαν στο 78' με γκολ του Μπαράλες.
Η χαρά του Αστέρα δεν κράτησε για πολύ και αυτό γιατί στο 89' ο διαιτητής Κουτσιαύτης καταλόγισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Βέλλιου κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοξενούμενων.
Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε εύστοχα ο Μανούσος χαρίζοντας τους βαθμούς της νίκης στον Ατρόμητο.
Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γκάλο, Κατράνης, Ρισβάνης, Γούτας, Χαρίσης, Μάντσον, Ανδρούτσος (68' Βέλλιος), Ουγκράι (58' Νταβιώτης), Ενσικουλού (68' Ούμπιδες), Μανούσος.
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Άνχελ, Σουάρες, Ματρικάρντι, Βαλιέντε, Μουνάφο, Λουίς Φερνάντες, Καπίγια (12' Μαρκ Φερνάντες – 79' Τασουλής), Σίτο, Μπαράλες (83' Ιγκλέσιας).
==============
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:
Σάββατο (4/1)
ΟΦΗ-Βόλος 1-2 (58' Νέιρα - 35' Λύρατζης, 79' Ζοάο)
Άρης-ΠΑΟΚ 4-2 (17' Λάρσον, 41' Βέλεθ, 47' Ροζ, 70' Σάσα - 10' Σβιντέρσκι, 77' Μάτος)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρ. 2-1 (76', 89' πεν. Μανούσος - 78' Μπαράλες)
Κυριακή (5/1)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός (15:00)
Ξάνθη-ΑΕΛ (17:15)
Πανιώνιος-Λαμία (17:15)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30)