Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Λαμία – Ολυμπιακός 0-4: Οι «καπνισμένες κάννες» του Ελ Αραμπί!

Λαμία – Ολυμπιακός 0-4: Οι «καπνισμένες κάννες» του Ελ Αραμπί!  
Σαν σίφουνας πέρασε ο Ολυμπιακός από την Λαμία. Επικράτησε με 4-0 της ομάδας του Άκη Μάντζιου που κατέβηκε με σκοπό να παίξει φουλ άμυνα, με τον Ελ Αραμπί να εμφανίζεται με… σπασμένα φρένα και στην Φθιώτιδα κάνοντας χατ τρικ και τον Βαλμπουενά να σκοράρει από την άσπρη βούλα. Η Λαμία είχε δεχτεί φέτος μόλις 5 γκολ στο «σπίτι» της και η τελευταία φορά που είχε ηττηθεί ήταν πάλι από τον Ολυμπιακό (1-3) στις 21 Απριλίου 2019.
Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του ματς σχεδόν από το ξεκίνημα και πήγε
προηγούμενος στα αποδυτήρια με 1-0. Στο πρώτο τέταρτο χωρίς να είναι καταιγιστικός είχε δύο φάσεις με τους Σεμέδο (5’) και Γκασπάρ (14’), αλλά μετά το τέταρτο η ερυθρόλευκη μηχανή πήρε μπρος για τα καλά. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα καλό σουτ με τον Ελ Αραμπί στο 19’ που έδιωξε ενστικτωδώς ο Θεοδωρόπουλος, ένα χαμένο πλασέ από πολύ κοντά του Μπουχαλάκη έπειτα από φοβερή συνεργασία με τον Βαλμπουενά (21’), το δοκάρι του Μπα με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Βαλμπουενά (33’) και το γκολ του Ελ Αραμπί με κεφαλιά σε σέντρα του Βαλμπουενά στο 40’ (0-1).
Η Λαμία δεν είχε σχεδόν τίποτα να επιδείξει επιθετικά, παρά μόνο ένα σουτ του Δημούτσου στο 31’ που κατέληξε άουτ. Κατά τ’ άλλα, έπαιζε μαζική άμυνα, οι προθέσεις της ήταν ξεκάθαρα στο να καταστρέψει το δημιουργικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, αλλά δεν τα κατάφερε, γιατί οι Πειραιώτες είχαν έναν Βαλμπουενά που όποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του σήμανε συναγερμός, έναν Μπουχαλάκη που με κάθετες πάσες – «μαχαιριά» προκαλούσε προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και τον γνωστό για το «δολοφονικό» του ένστικτο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.
Ο Ολυμπιακός που ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλας 78% - 22%, είχε 6-1 τελικές έναντι της Λαμίας και παρουσίασε μία εικόνα που θα μπορούσαμε να πούμε ότι το 0-1 τον αδικεί.
Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους. Αφού έγινε και το τραγικό λάθος του Βάντερσον σε γύρισμα προς τον Θεοδωρόπουλο που το εκμεταλλεύτηκε στο 51’ ο Ελ Αραμπί γράφοντας το 0-2, αυτό που απέμενε να μάθουμε ήταν το… τελικό σκορ. Ο Μαροκινός που ήταν «καυτός» και στην Φθιώτιδα, πέτυχε κι άλλο ένα γκολ στο 81’, διαμορφώνοντας το τελικό 0-4 και δείχνοντας ότι βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Ο Ελ Αραμπί θα μπορούσε να πετύχει νωρίτερα το χατ τρικ, αλλά στο 70’ άφησε τον Βαλμπουενά να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Τσιμίκας (σ.σ. αποβλήθηκε ο Πλιάτσικας με δεύτερη κίτρινη).
Ο Ολυμπιακός που… εξαφανίστηκε από τα μάτια των παικτών της Λαμίας μόλις πάτησε γκάζι, με το νικηφόρο 0-4 παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.
Ο Άκης Μάντζιος το μοναδικό αξιοσημείωτο που είδε από την ομάδα του ήταν ένα δοκάρι στο 89’ από γύρισμα του Ρόμανιτς. Από την άλλη θα πρέπει να κάνει τον σταυρό του που το σκορ δεν ξέφυγε περισσότερο, καθώς οι Βαλμπουενά (48’), Μασούρας (50’), Μπενζιά (59’, 60’) είχαν τις ευκαιρίες για να ανεβάσουν περισσότερο τον δείκτη του σκορ.
Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Βύντρα, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Ρόμανιτς, Δημούτσος, Μπαχανάκ (87’ Βλαχομήτρος), Ταϊρόν (77’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (72’ Σάλιακας), Καραμάνος.
Ολυμπιακός: Σα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μπενζιά (64’ Λοβέρα), Μασούρας, Βαλμπουενά (76’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί (85’ Χριστοδουλόπουλος).