Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΤΗΣΙΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΓΡΑΦΕΩΝ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στην  εκδήλωση απονομής ετήσιων βραβείων της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων στο Επιμελητήριο Κορινθίας. 
Εκδήλωση προσωπικοτήτων των γραμμάτων και του πολιτισμού, όπου βραβεύτηκαν δύο εκ των πολλών σπουδαίων συμπολιτών μας, ο ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Πανούσης και ο συγγραφέας και σκηνοθέτης κ. Παύλος Καραγεώργας.
Ο κ. Γκιολής στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε πως «ο νομός μας έχει να επιδείξει πολύ καλό υλικό, μυαλά σπάνια και ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από σαφή παιδεία, και παιδεία αυτόματα σημαίνει πολιτισμός. Γνωρίζοντας το παρελθόν και την ιστορία μας είμαστε σε θέση να μεταλαμπαδεύσουμε τη γνώση αυτή στα νεότερα εξίσου λαμπρά μυαλά του τόπου μας. Να τους προσφέρουμε τα εφόδια εκείνα, έτσι ώστε να μπορέσουν σε πρόσφορο πλέον έδαφος, να καρποφορήσουν οι προσπάθειές τους. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και εγώ προσωπικά, είμαστε δίπλα σε δράσεις όπως αυτή.  Στόχος μας είναι η ανέλιξη των παιδιών μας μέσα σε ένα περιβάλλον γραμμάτων, ευγένειας, πολιτισμού και παιδείας».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη