Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

" Ερυθρόλευκος" περίπατος στην Τρίπολη. Ο Ολυμπιακός "αλωσε" με 5 - 0 τον Αστέρα Τρίπολης

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-5: Ακόμα βάζει για τον Γκιγιέρμε

Ένας φανταστικός Ολυμπιακός έκανε περίπατο στην Τρίπολη διαλύοντας με 5-0 τον Αστέρα και παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Πειραιά έκανε σίγουρα το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι της και ένα από τα καλύτερα φετινά της. Έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο και τελείωσε το ματς από τα… αποδυτήρια έχοντας το σκορ στο 2-0 στο 9’. Το άσχημο για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως σε αυτό το παιχνίδι έχασαν τον Γκιγιέρμε μετά το εγκληματικό τάκλιν του
Πασαλίδη.
Οι Πειραιώτες μπήκαν στο ματς πολύ δυνατά και στο 5’ άνοιξαν το σκορ έπειτα από ένα εξαιρετικό γύρισμα του Σουντανί από δεξιά και με τον Μασούρα να κάνει το σουτ στην κίνηση για το 0-1. Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα και στο 9’ ήρθε και δεύτερο γκολ. Ένα υπέροχο γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση. Ο Ελ Αραμπί έκανε την αλλαγή του παιχνιδιού από αριστερά προς τον Ποντένσε που βγήκε μόνος απέναντι από τον Παπαδόπουλο, τον οποίο πλάσαρε και έκανε το 0-2.
Το παιχνίδι εξελίσσονταν ιδανικά για τον Ολυμπιακό που είχε μπει στο γήπεδο με τρομερή διάθεση και φρεσκάδα. Πίεζε ωραία στους χώρους, «έπνιγε» τον αντίπαλο του και κέρδιζε πολύ εύκολα την κατοχή της μπάλας. Μελανό σημείο του ματς, όμως, είναι η φάση του 13’ με τον Πασαλίδη να κάνει εγκληματικό τάκλιν στον Γκιγιέρμε. Ο Βραζιλιάνος έφυγε για τα αποδυτήρια με φορείο και ο αμυντικός του Αστέρα για τα αποδυτήρια έπειτα από κόκκινη του Παπαπέτρου, ο οποίος συμβουλεύτηκε πρώτα το VAR, διότι αρχικά είχε δείξει κίτρινη. «Πάγωσε» για λίγο η ομάδα του Πειραιά μετά τον τραυματισμό του Γκιγιέρμε, αλλά στη συνέχεια το πόδι πήγε και πάλι στο γκάζι.
Η άμυνα του Αστέρα περνούσε ένα εφιαλτικό βράδυ με τον Ολυμπιακό να έχει τρελά κέφια και τους περισσότερους ποδοσφαιριστές του σε πολύ υψηλή απόδοση. Στο 35’χάθηκε η μπάλα με τον Σουντανί να τροφοδοτεί τον Ελ Αραμπί και αυτός να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ. Στο 37’ βγήκε και ο Ποντένσε, ο οποίος αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Στο 44’ ο Ραντζέλοβιτς σέρβιρε και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έκανε το 0-4 για τον Ολυμπιακό.
Το ματς τελείωσε στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη οι Πειραιώτες δεν είχαν την ίδια ένταση. Ήταν και λίγο αναμενόμενο να συμβεί αυτό, αλλά χωρίς να σημαίνει πως η ομάδα δεν είχε διάθεση και δεν έψαχνε το γκολ. Ο Ολυμπιακός πάντως είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και ο Σα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από κάποια σουτ των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων. Η ομάδα της Αρκαδίας δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο ματς και να βγάλει κάποια αντίδραση.
 Στο 58’ ο Ελ Αραμπί έφτασε κοντά και στο χατ τρικ, αλλά αυτό δεν ήρθε αφού το σουτ που έκανε κόντραρε στα σώματα και δεν κατέληξε προς την εστία του Παπαδόπουλου. Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι στο 67’ μετά από ένα καταπληκτικό σουτ του Μπουχαλάκη έξω από την περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως βρήκαν και πέμπτο γκολ με τους πρωταγωνιστές να είναι ίδιοι με το πρώτο. Στο 73’ ο Σουντανί σέρβιρε και ο Μασούρας σκόραρε για το 0-5. Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο χάρηκε ένα γεμάτο ματς και είδε ένα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό που παραμένει στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ.
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Καπίγια, Σουάρεθ, Μαρκ Φερντάντεζ (22’ Βαλιέντε), Ιγκλέσιας, Μουνάφο (65’ Μαρτίνεθ), Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες (46’ Μπόρχα Φερνάντεθ).
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε (17’ Μπουχαλάκης), Ποντένσε (37’ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (65’ Γκερέρο), Σουντανί.