Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

22ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο στη Μονεμβασία


Η Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, πιστή στο ραντεβού της, διοργανώνει το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου στη Μονεμβασία, στις 30 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων (πρώην ΚΕΠ Μονεμβασίας), δίπλα στο ξενοδοχείο «Φιλοξένια».
«Στο Συνέδριο αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε και να συζητήσουμε τις σύγχρονες απόψειςσχετικά με την αθηρωμάτωση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους γνωστούς και νέους παράγοντες κινδύνου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο κ.  Ιωάννης Λεκάκης, Καθηγητής
Καρδιολογίας. Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ιδιαίτερη σημασία, όπως κάθε χρόνο, θα δοθεί στους κλασσικούς παράγοντες κινδύνου και τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπισή τους, στις διατροφικές παρεμβάσεις με αποδεδειγμένο κλινικό όφελος, καθώς και στη γενετική των καρδιαγγειακών παθήσεων και τις σημερινές εφαρμογές της.
Πρέπει να τονιστεί η παρουσία στο φετινό πρόγραμμα του συνεδρίου στρογγυλών τραπεζιών, που αφορούν στις νεότερες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας σε διάφορα θέματα, δύσκολα κλινικά ερωτήματα στα οποία ειδικοί θα δώσουν απαντήσεις, καθώς και το καθιερωμένο και ιδιαίτερα πετυχημένο τραπέζι «τα καλύτερα 2018-2019», όπου αναφέρονται όλες οι εξελίξεις σε σημαντικούς κλάδους της πρόληψης των καρδιαγγειακών συμβάντων.
Στο πρόγραμμα του Συνεδρίου συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες με ιδιαίτερη προσφορά στον χώρο τους, που θα περιηγήσουν τους συμμετέχοντες στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα, ενώ στο φετινό συνέδριο συνδιοργανώνεται στρογγυλό τραπέζι με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Άσκησης στην Ιατρική, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες, για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση του φετινού επιστημονικού προγράμματος.
Στο φετινό Συνέδριο έχει συμπεριληφθεί μία εκδήλωση για το κοινό που αφορά στο θωρακικό άλγος, μια πάθηση συχνή με αρνητικές συνέπειες για τον ασθενή, ενώ κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης θα ακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα διάλεξη για τη χερσόνησο της Επιδαύρου Λιμηράς. Από πέρυσι καθιερώθηκε μία τιμητική διάκριση για πρόσωπα που συμβάλλουν στην επιστήμη και την κοινωνική πρόοδο. Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου, στη φετινή εκδήλωση θα τιμηθεί ο Ομότιμος Καθηγητής Οδοντιατρικής κ. Δ. Ανδριτσάκης για την προσφορά του στη επιστήμη και το λαό της Λακωνίας.
Τέλος ευχαριστίες αποδίδονται στο Δήμο Μονεμβασίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, για τη βοήθεια που προσέφεραν στη διοργάνωση του Συνεδρίου αυτού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα δυναμικό και ωφέλιμο τριήμερο. Η ενεργός συμμετοχή σας μας τιμά και αποτελεί το αναμφισβήτητο κριτήριο για την επιτυχία του στόχου μας».

Γιώργος Βουνελάκης