Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

KΡΙΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ


Της Λέττας Καλαμαρά


Απόπειρα εκδίωξης του Πάνου Καμμένου, εν μέσω των Εορτών, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Κυβέρνηση ήταν ο στόχος εχθές με τις δηλώσεις του Πόντιου Αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Σγουρίδη και την απειλή διάσπασης με την παραίτησή του. Η απόπειρα δεν τελεσφόρησε αλλά λίγο έλλειψε να μείνει η Εθνική Άμυνα ακέφαλη πολιτικά. Τα σενάρια πολλά αλλά το συμπέρασμα ένα σχετικά με τις επικείμενες εθνικές αλλαγές ενόψει της αποχώρησης των ΑΝΕΛ από τη συγκυβέρνηση με τη Ριζοσπαστική Αριστερά.

Ένας ισχυρός κύκλος εξουσίας εντός και εκτός της επικράτειας δεν θέλει τον Πάνο Καμμένο να αποφασίζει για τη νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Το τελευταίο χαρτί για το βαθύ Κράτος της Ελλάδας που διέλυσε τη χώρα από τον Ιωαννίδη μέχρι τον Τσίπρα δείχνει σε ελληνοτουρκική εμπλοκή με αποτελέσματα εις βάρος της Ελλάδας. Ένα χαρτί που αν τραβηχτεί την κατάλληλη στιγμή στην τσόχα του διεθνούς τραπεζιού μπορεί να ικανοποιήσει πολλούς άλλους εκτός της Ελλάδας φυσικά. Αυτό το χαρτί απαιτεί την απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου και μία στρατιωτική ηγεσία επιρρεπή να διαπράξει τα κατάλληλα λάθη εν αγνοία της.

Η επιλογή της στρατιωτικής ιεραρχίας μετά τις εορτές και καταληκτική ημερομηνία την 1η Μαρτίου 2019 αποτελεί και το χρονικό ορόσημο απομάκρυνσης του Πάνου Καμμένου. Το γρηγορότερο το καλύτερο για αυτούς που σχεδιάζουν εκτός και εντός της χώρας εις βάρος της χώρας. Κεντρικό επίσης ανεπιθύμητο πρόσωπο αποτελεί ο Αρχηγός ΓΕΣ Αλ.Στεφανής που πρέπει να φύγει με κάθε τρόπο και να αντικατασταθεί με κάποιον δεκτικό στα προστάγματα εκ Παρισίων και Βερολίνου. Ο Αρχηγός Στεφανής ενοχλητικά αξιοκρατικός και ευσυνείδητος και με έντονες σχέσεις με το στρατηγικό σύμμαχο σε συζητήσεις από τις 14 Δεκ 2018 της Ελλάδας, τις ΗΠΑ, αποτελεί persona non grata για χώρες που βλέπουν πια τις ΗΠΑ ακόμα και ως εχθρό. Το ίδιο φυσικά και για χώρες που παραδοσιακά ή πρόσφατα ικανοποιούνται με αυταρχικά μοντέλα εξουσίας κυρίαρχα αντιδημοκρατικά και αναζητούν παγκόσμιο ή περιφερειακό ρόλο.

Ανεξάρτητα της μοίρας του κ.Στεφανή, αναβάθμιση ή απομάκρυνση, το κενό του αναμένεται να επιδιωχθεί να αναπληρωθεί από τις αγαπημένες περιοχές της κ.Όλγας των Παρισίων, Κρήτης και Λακωνίας, και σε καμία περίπτωση από στρατηγούς που υποστηρίζουν το στρατηγικό διάλογο. Η παρουσία του κ.Στεφανή και πλειοψηφίας αρίστων Ανωτάτων Αξιωματικών στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις επί Υπουργίας Καμμένου έχει φέρει ανεπιθύμητα πλήγματα σε έναν ιστό που υφαινόταν επί δεκαετίες με πατριώτες συνεργάτες επί των Αμυντικών Προμηθείων κυρίως εκ Ρωσίας και Γερμανίας και συνήθως με υψηλό αντίτιμο. Επίσης η ύπαρξη επιχειρησιακών Αξιωματικών εμποδίζει την ολοκλήρωση του υβριδικού Πολέμου εναντίον της Ελλάδας που την έχει φέρει σε θέση ανάλογη αν όχι κατώτερη με την Αλβανία, Ρουμανία, Πολωνία και Ουγγαρία και επιζητάται πλεόν και η κυριαρχική συρρίκνωσή της πέρα από την κοινωνική και εθνική.

Το προσεχές τρίμηνο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Ελλάδα και τα δύο κεντρικά πρόσωπα της εθνικής παρακμής, οι φίλοι Πολύκαρπος και Όλγα, εσωτερικού και εξωτερικού που λένε και οι σύντροφοι, θα κάνουν το παν για μία μικρότερη Ελλάδα στον πυρήνα της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Δεν κατέστρεψαν τα πάντα από τη Χούντα του Ιωαννίδη μέχρι την Αριστερά του Αλέξη για να μη δουν το όνειρο τους να πραγματοποιείται πλήρως. Η Ελλάδα υποθηκεύτηκε για 100 χρόνια, ξεπούλησε τα οικόπεδά της, διέλυσε τη βιομηχανία της, γέμισε παράνομους μετανάστες, φτωχοποιήθηκε, αλλοιώθηκε πνευματικά, εξοντώθηκε επαγγελματικά, οικογενειακά, οικονομικά σχεδόν κάθε κύτταρο της, τρομοκρατήθηκε, ευνουχίστηκε στρατιωτικά και εξευτελίστηκε διεθνώς για ένα και μόνο σκοπό και αυτός δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Η απώλεια εθνικού χώρου, εναέριου, θαλασσίου, χερσαίου ή όλα μαζί πριν την εξόρυξη του τεραστίου ορυκτού της πλούτου. Η Ελλάδα ως Νέα Κύπρος.

Η πρόγνωσή μας είναι ότι αν ο Πάνος Καμμένος είναι να βρίσκεται στην κορυφή της στρατιωτικής εξουσίας η προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα προτιμηθεί, μετά φυσικά τη διεξαγωγή των κρίσεων της στρατιωτικής ιεραρχίας σ'ένα πολιτικό κενό από μία παραεξουσία εθνικής ενότητας σε κατάσταση εθνικής κρίσης... Εθελοντές ευπατρίδες να επωμιστούν το χρέος της θυσίας εις βάρος της Ελλάδας, όπως ακριβώς το 1920 αλλά και άλλες φορές, φαίνεται να υπάρχουν πολλοί. Συνωστισμός παρατηρείται δηλώσεων πατριοσύνης, όλες κατόπιν εορτής δυστυχώς και με προσωπικά ανταλλάγματα.

Καλή Χρονιά και με ευχές για την Ελλάδα το 2019 σε υψηλότερες θέσεις κατάταξης Κρατών στα θέματα δημοκρατίας, ελευθερίας του Τύπου και ευημερίας. Υγεία και Ευτυχία για μόνο μία ελίτ δεν επαρκεί. Χρειαζόμαστε τις θέσεις που αξίζουμε, τις θέσεις που μας κληροδότησαν οι ήρωες του Αλβανικού Έπους ενάντια στο φασισμό. Αν απαιτούνται μάχες, αυτές θα γίνουν μέσα σε αυτό διάστημα αναμφίβολα και θα είναι πολύ σκληρές. Γι αυτό εξάλλου σπεύδουν και οι Γερμανοί. Να μην χαθούν οι κατακτήσεις-αποικίες της Μεταπολίτευσης που αποκτήθηκαν με τόσες δωροδοκίες της Δεξιάς και Αριστεράς, που έχτισαν μία κάστα ντόπιων, ένα σύστημα εξουσίας και ζωής, που αρνούνται να παραδώσουν την Ελευθερία της Ελλάδας στον 21ο αιώνα...

Thedayaftergr