Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ με αμφισβητούμενο πέναλτι απέναντι στον Αστέρα με 1-0

Δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα με 1-0 | in.gr
Με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, με 1-0, στην πρεμιέρα της Super League. Ο Πρίγιοβιτς, που έπεσε στο έδαφος πριν τον ακουμπήσει ο Παπαδόπουλος, ήταν ο σκόρερ των «ασπρόμαυρων» από την «άσπρη βούλα» στο 58ο λεπτό.

Το παιχνίδι είχε μερικές σημαντικές φάσεις, με το νικητή να παίζει προσανατολισμένος περισσότερο στον αγώνα της Τετάρτης με την Μπενφίκα. Στο 8′, ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων Παπαδόπουλος, με ωραία απόκρουση αποσόβησε το γκολ στο δυνατό σουτ του Ζαμπά, μετά από σέντρα του Ουάρντα. Ήταν η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να έχει εξ αρχής την πρωτοβουλία στο γήπεδο.
Σε ρυθμό ρελαντί, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά οι επιθέσεις του ήταν αραιές. Η δεύτερη καλή ευκαιρία καταχωρήθηκε στο 27′, όταν ο Ελ Καντουρί έστειλε σέντρα ακριβείας και ο Σάκχοφ έπιασε κεφαλιά από την μικρή περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος έκανε την δεύτερη εξαιρετική επέμβαση στον αγώνα διατηρώντας το 0-0. Στο 33′ ο Ουάρντα έστειλε δυνατό σουτ στην εστία των φιλοξενούμενων, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Λίγα λεπτά αργότερα, στο 40′, ο Αστέρας έκανε την πρώτη του απειλητική προσπάθεια μετά από λάθος του Ζαμπά, αλλά αυτή η προσπάθεια… εκφυλίστηκε όταν ο Πασχαλάκης απομάκρυνε το σουτ του Τσιαλιανίδη.
Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας προχώρησε σε μια αλλαγή, με τον Κυριακόπουλο αντί του Κώτσιρα, περισσότερο για να προστατευτεί ο τελευταίος από μια δεύτερη κίτρινη κάρτα με την οποία φλερτάριζε από το πρώτο μέρος. Στο 48′ η κεφαλιά του Ζαμπά, έφυγε άουτ και ο ΠΑΟΚ συνέχισε να διατηρεί διπλάσιο ποσοστό κατοχής μπάλας χωρίς όμως αντίκρισμα.
Στο 58′ ο Αρτινός ρέφερι κ. Κουτσιαύτης, καταλόγισε αυστηρό πέναλτι σε βάρος του Αστέρα, σε επέμβαση του γκολκίπερ Παπαδόπουλου στα πόδια του Πρίγιοβιτς χωρίς ωστόσο να τον ανατρέψει. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρβος φορ, που μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών, για να πάρει προβάδισμα ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ. Το γκολ αυτό έκρινε και την τύχη του αγώνα.
Ο Αστέρας δεν το έβαλε κάτω και στο 70′ έχασε διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Αρχικά το σουτ του Τσιλιανίδη έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης και στην εκτέλεση του η κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου έφυγε άουτ πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.
Την πιο καλή ευκαιρία, όμως ο Αστέρας την έχασε στο 81′, όταν από κόρνερ ο Κυριακόπουλος έπιασε κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ.
Σταδιακά και όσο το παιχνίδι οδηγείτο προς το τέλος, ο Αστέρας γινόταν ολοένα και πιο απειλητικός εκμεταλλευόμενος την έλλειψη αγωνιστικής ισορροπίας των γηπεδούχων που έδειχναν, πως μάλλον είχαν το μυαλό τους στην αναμέτρηση της Τετάρτης με την Μπενφίκα παρά στο εξελισσόμενο παιχνίδι.
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκοφ, Κάνιας (74′ Βέρνμπλουμ), Ζαμπά (67′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε (79′ Δουβίκας), Καλτσάς, Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Μανιάς