Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ













ΜΕ λαμπρότητα κορυφώθηκαν στην Κυπαρισσία οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Παντριφυλιακής εορτής Υψώσεως Τιμίου Σταυρού με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου, παρουσία εκπροσώπων των περιφερειακών και τοπικών αρχών.
Μετά την λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της Πανηγυρίστρας που διεξάγεται η ετησία εμποροπανήγυρη η πομπή επέστρεψε στο Ναό όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μίλησε για την δύναμη του τιμίου ξύλου που φέρει το μήνυμα του Κυρίου για να υψώσουμε τις καρδιές μας στον Θεάνθρωπο και την ανάγκη για μια ζωή γεμάτη αρετή και αγάπη προς το συνάνθρωπο.
Το παρόν στην λατρευτική εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά αποτελώντας την γιορτή της Κυπαρισσίας τονίζοντας ότι η ημέρα αποτελεί ένα μήνυμα συνεννόησης και κατανόησης για την επίλυση των κοινών στόχων που έχει χαράξει η περιφέρεια. Ο Περιφερειάρχης μίλησε με αρκετούς φορείς και μάλιστα έτυχε θερμής υποδοχής από τους επισκέπτες που ήρθαν στην κορύφωση της εορτής, ενώ σε άλλο σημείο εστίασε στην ενίσχυση των υποδομών σε τοπικά και ευρωπαικό επίπεδο λέγοντας ότι η Πελοπόννησος είναι πανίσχυρη.
 
Στις εορταστικές εκδηλώσεις επίσης παρών ήταν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες κα Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς,  οι Δήμαρχοι Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης,  ο Διοικητής της Αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Π.Υ. Μεσσηνίας, των λιμενικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και αρχών και πλήθος κόσμου.
Αμέσως μετά την απόλυση ο Δήμος Τριφυλίας προσέφερε καφέ στους επίσημους προσκεκλημένους στο τουριστικό περίπτερο της πόλης.