Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Μεγάλη φωτιά στις Σπέτσες - Φωτιά και στην Ανάβυσσο

Άνθρωποι βλέπουν τη μεγάλη φωτιά από παραλία του νησιού - ΦΩΤΟ REUTERS
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι από άγνωστο λόγο, στο νησί των Σπετσών. Όλο το νησί είναι στο "πόδι" από τη μεγάλη φωτιά. Η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από το κλιμάκιο Κρανιδίου και των Σπετσών και ενισχύσεις από το Ναύπλιο.


Zητήθηκε η συνδρομή από αέρος καθώς η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις, ενώ στην κατασβεση συνδράμουν και πολλοί εθελοντές καθώς και υδροφόρες του Δήμου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Η φωτιά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες κατακαίει πευκοδάσος.
Σύμφωνα με το argonafplia, η προσπάθεια των ελικοπτέρων δεν έχει φέρει αποτέλεσμα, ενώ ο αέρας αλλάζει συνεχώς την πορεία της φωτιάς με συνέπεια την δημιουργία νέων μετώπων. Πέντε μέτωπα είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή.
Να σημειωθεί ότι στην πορεία της φωτιάς βρίσκονται και λίγα σπίτια...

Πηγή: Πυροσβεστικό Σώμα, argolikeseidhseis, argonafplia, REUTERS

Παράλληλα, βρίκεται σε εξέλιξη, φωτιά στην Ανάβυσσο Αττικής, που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, ενώ το πρόβλημα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ότι αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις, λόγω των ανέμων. Η πυρκαγιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα ιδιωτικά βυτιοφόρα και από πλευράς εναέριων μέσων δύο ελικόπτερα.